Liikunta tukee senioreiden toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä arjessa. Tutkimusten mukaan tasapaino- ja voimaharjoittelu edistävät lihasvoimaa ja kävelynopeutta sekä ehkäisevät kaatumisia. Lisäksi ulkoilu ja liikunta kohentavat hyvinvointia ja elämänlaatua sekä suojaavat muistioireilta.

Miina Sillanpään Säätiö suunnitteli ja toteutti yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa senioreille suunnatun monipuolisen kuntoilu- ja kohtaamispaikan, Taavetinpuiston ja Ikiliikkuja-kävelyreitin. Taavetinpuiston tavoitteena on tukea ikäihmisten omatoimisuutta, ehkäistä toimintakyvyn heikkenemistä, lisätä innostusta ulkoiluun ja tarjota mahdollisuuksia virkistävään yhdessäoloon muiden kanssa.

 

Toiminnan kuvaus

Taavetinpuisto, liikunta, virkistys, kunotutus, harjoittelu, motoriikkaOmatoiminen harjoittelu on helppoa Taavetinpuistossa olevien selkeiden kuvallisten ohjeiden avulla. Puiston turvalliset liikuntavälineet soveltuvat myös apuvälineiden turvin liikkuvien harjoitteluun. Lihasvoima-, tasapaino- ja muistiharjoittelun lisäksi puistossa voi nauttia virkistävistä tapahtumista, joita järjestävät mm. Miina Sillanpään Säätiö, Asukaspalvelukeskus Wilhelmiina ja asukasyhdistykset. Puistossa voit viettää yhteistä aikaa myös ystävien, perheen ja lastenlasten kanssa.

Puiston yhteydessä on 500 metrin mittainen Ikiliikkuja-kävelyreitti, joka kulkee läheisen korttelin ympäri ja viereisen puiston läpi. Reitti on valaistu ja se on suurimmalta osaltaan varustettu kaiteilla, jotka antavat turvaa liikkujille. Reitin varrelle on aseteltu tasaisin välimatkoin penkkejä, mikä antaa mahdollisuuden levähtämiseen ja muisteluun. Puistossa ei ole talvikunnossapitoa.

 

Taavetinpuisto kesäkuva rajattu 536x357 vaaleaPuistokokonaisuutta kehitetään jatkuvasti. Uusin kohde on muistipeli, jonka avulla voi monipuolistaa muistiharjoittelua. Muistia voi harjoittaa myös maailman ensimmäisellä senioreiden vuorovaikutteisella liikunta- ja musiikkipeli SenioriSonalla. Pelissä liikunnan riemu yhdistyy aivoja aktivoivaan toimintaan. Miina Sillapään Säätiö osallistui Lappsetin valmistaman laitteen pelien ja musiikin kehittämiseen.

 


 

Liikuntavinkkejä syksylle

Ota liikuntavinkki osaksi arjen toimiasi sekä tutustu Taavetinpuiston syksyn harjoitteluohjeisiin.

Liikkumisen riemua Taavetinpuistosta ja aktiivista lomaa!

Lue vinkit liikkumiseen myös kesän ajaksi sekä Taavetinpuistossa että kotona arjessa.

Taavetinpuistossa tapahtuu

Huomenna 17.5. on Citykävely-tapahtuma ja viime viikolla vietettiin 10.5. Unelmien liikuntapäivää. Lue lisää ja tule mukaan!

Ylös, ulos ja liikkeelle!

Taavetinpuiston kesäkausi avataan 10.5. Tutustu tuleviin tapahtumiin ja tule hakemaan kipinää ja vaihtelua arjen liikuntahetkiisi.

Senioripuistot houkuttelevat myös muualla!

Espanjassa suosioon ovat nousseet senioreiden leikkipuistot, jotka kutsuvat harjoittelemaan sekä nauttimaan seurasta.

Taavetinpuiston kesäkausi on avattu vauhdikkaasti

Taavetinpuiston kesäkausi on avattu iloisissa ja aktiivisissa merkeissä.