Kehitysvammaisille aikuisille henkilöille suunnattu terveyttä ja työkykyä edistävä kuntoutus jatkuu myös vuonna 2018. Tartu heti mahdollisuuteen kokoamalla oma ryhmäsi kuntoutukseen lähtijöistä ja ilmoittaudu pikimmiten! Hakuaika talven ensimmäisiin kuntoutusryhmiin päättyy 23.2.2018, kevään ryhmiin 2.3.2018.

 

Keko-kuntoutukseen haetaan ryhmänä, jolloin samasta paikasta kuntoutukseen hakee kahdeksan kehitysvammaista henkilöä ja heidän kaksi omaa ohjaajaansa. Omat ohjaajat huolehtivat Helsingissä toteutuvalla jaksolla kuntoutujien lääkityksestä, avustavat päivittäisissä toiminnoissa ja osallistuvat kuntoutujien kanssa liikuntaryhmiin ja vapaa-ajan ohjelmaan.

 

Kuntoutus on maksutonta ja siihen sisältyy Helsingissä tapahtuvan intensiivijakson ajalta majoitus Asumispalvelukeskus Wilhelmiinassa kahden hengen huoneissa täysihoidolla. Kehitysvammaiset osallistujat vastaavat itse ainoastaan matkakuluista Helsinkiin. Osallistujien omille ohjaajille Miina Sillanpään Säätiö korvaa Helsingissä olevan intensiivijakson ajalta (4 vrk) palkan sosiaali- ja matkakuluineen.

 

Katso tarkempi kuvaus kuntoutuksesta ja ohjeet kuntoutukseen hakeutumisesta alla olevasta linkistä ja täytä hakulomake:

 

Keko esite 2018 (pdf)
Keko hakulomake 2018 (doc)

 

”Aloitimme jälleen aamuvoimistelulla, sitten lähdimme sauvakävelemään. Sitten puhuimme ravitsemuksesta, tämän jälkeen puhuimme terveyskasvatuksesta. Saimme hyviä vinkkejä esim. jalkojen hoitoon, peseytymiseen sekä käsien pesuun. Suuhygieniasta puhuttaessa paljastui että hampaat tulee harjata 2 kertaa päivässä. Sitten saimme hyviä vinkkejä myös erilaisten terveellisten välipalojen tekoon.” 

 

”…tämän jälkeen kävimme kuntosaliin tutustumassa ja se osoittautui todella tehokkaaksi. …sitten menimme vesijumppaan ja se olikin tehokas jumppausmuoto ja siinä palaa myös kaloreita.”

 

”Tämän jälkeen olimme vielä Taavetinpuistossa jossa kokeilimme puiston eri välineitä. Tämän jälkeen käytiin vielä vesijumpassa ja sitten olikin ruokailun aika. Tämän jälkeen vielä oli pieni kertaushetki ja sitten kassit kantoon ja edessä kotimatka.”

 

”Sitten tehtiin kuntotestit, joissa mitattiin pituus, paino, puristusvoima ja tasapaino. Tämän jälkeen käveltiin 6 minuuttia ja mitattiin 10 metrin matkalla askelmäärä. Sitten keskusteltiin mistä liikunnasta pidät, jokainen kerholainen sai omat askelmittarit. Askelmittareihin oli lyöty valmiiksi kunkin oma paino, pituus ja tuon 10 metrin askelmäärä ja näin saadaan oikeat askelmäärät jokaiselle henkilökohtaisesti. ja kalenterin johon merkata askelmääriä. Saimme myös liikuntapäiväkirjan, josta 1. sivu täytettiin kurssin aikana, ja 2. sivu kotona. Siinä seurataan viikon ajan erilaisia liikuntamuotoja.” 

 

”Kiitos tästä kurssista ja kiitos myös näistä vinkeistä. Täältä on oppinut tosi paljon uusia ruokavinkkejä ja terveellisiä liikuntavinkkejä ja myös terveellisiä asioita.”

 

Lainaukset ovat erään kuntoutukseen osallistuneen henkilön päiväkirjamerkinnöistä.