Miina Sillanpään Säätiö on toteuttanut työikäisten kehitysvammaisten henkilöiden terveyden sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen tähtäävää Keko-kuntoutusta jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Keko-kuntoutus kannustaa kehitysvammaisia henkilöitä ja heidän ohjaajiaan terveyttä edistäviin elämäntapamuutoksiin. Keko-kuntoutusta on kehitetty jatkuvasti. Muuttuvat toimintaympäristöt sekä haastavat nykyisiä toteutustapoja että tarjoavat toisaalta uudenlaisia mahdollisuuksia.

 

Muistipuisto® -verkkopalvelu on koettu hyödylliseksi. Se on otettu hyvin vastaan aivoterveytensä edistämisestä kiinnostuneiden ikääntyneiden sekä muistisairaiden henkilöiden käyttäjäryhmissä. Miksei siis hyviä kokemuksia ja kehitettyä Muistipuisto-mallia kannattaisi hyödyntää myös uusille käyttäjäryhmille.

 

Kuluvan vuoden aikana Muistipuisto saa pikkusisaren eli ”Keko-puiston”. Puistoa kehitetään vuoden 2020 aikana yhdessä Keko-kuntoutukseen osallistuvien työikäisten kehitysvammaisten henkilöiden sekä heidän työ- ja toimintakeskuksissa ja asumisyksiköissä työskentelevien ohjaajiensa kanssa.

 

Keko-puisto tulee tarjoamaan toimintakykyä ja terveyttä edistäviä ideoita sekä käytännön harjoituksia elintapamuutosten tueksi. Lisäksi palvelu tarjoaa työkeskuksissa ja asumisyksiköissä toimiville ohjaajille konkreettisen työvälineen elämäntapamuutoksissa sparraamiseen ja tsemppaamiseen.

 

Lisätietoa Keko-kuntoutuksesta.
Linkki maksuttomaan Muistipuisto-verkkopalveluun.