Syksy on alkanut sadekuuroineen, tuulenpuuskineen ja kylmine päivineen, mutta innokkaita ikääntyneitä on löytynyt silti mukaan ulos liikkumaan. Elo-syyskuun aikana erilaisia Kunnon kaveri -tapahtumia on ollut 40 kertaa ja osallistujia yli 250! Upeaa! Tarjonta on monipuolistunut ja puistojumppien sekä perjantaipelien lisäksi on jo siirrytty osittain sisätiloihin. Syyskuun alussa alkoi Pikku Huopalahdessa tuolijooga, joka yllätti suosiollaan. Tunnelmallisen asukastalon alakerta täyttyy jatkossakin joogaajista ja hyvästä energiasta.

 

Uutena liikuntamuotona alkoivat vapaaehtoisten ohjaajien pitämät teemakävelyt lähialueille. Sopivan rauhallista tahtia etenevillä kävelyillä päästään vaihtamaan kuulumisia sekä tutustumaan lähialueisiin. Ulkoilijat ovat käyneet jo tutustumassa Meilahden Arboretumiin, Ruskeasuon arkkitehtuuriin, Seurasaaren historiaan sekä Ikiliikkuja -kävelyreittiin. Lokakuun aikana ohjelmassa on Munkkiniemen rantateiden nähtävyydet, kävelemme Pikku Huopalahden lahden ympäri sekä käymme vierailulla Ratsupoliisien talleilla Ruskeasuolla. Kävelyillä osallistutaan samalla Vie vanhus ulos -kampanjaan, jossa teemana tänä vuonna Yhdessä askeltaen. Yhteiset kävelyretket muutetaan kilometreiksi ja raportoidaan. Valtakunnallisen kampanjan kaikkien osallistujien kävelyt lasketaan yhteen ja yhteiskilometrit löytyvät kampanjan nettisivuilta. Samaa teemaa toteutetaan myös henkilökohtaisissa tapaamisissa, joissa 4H:n liikuntatsempparit toimivat ulkoilukavereina iäkkäille. Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 7.10. järjestettiin Pikku Huopalahden Taavetinpuistossa Kunnon kaveri -ulkoilutapahtuman. Kunnon kaveri -toiminnassa on tärkeää ilo liikkua ja yhdessä olo. Ikääntyneitä saapui kävelemään lahden ympäri, tanssimaan sekä pelailemaan.

 

Syksyn aikana on luvassa paljon uutta ja innostavaa Kunnon kaveri -toiminnassa. Siirrymme kelien huonontuessa Wilhelmiinan liikuntasaliin ja kehitteillä on monipuolista sisäliikuntaa. Lihaskunto-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoittelun lisäksi harjoitetaan koordinaatiota sirkustyöpajassa, jota tulevat ohjaamaan Performancesirkuksen sirkustyön ammattilaiset. Suunnitteilla on myös miesten oma Kunnon ukko -ryhmä. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan ryhmään tai sen toiminnan suunnitteluun, ilmoittauduthan hankekoordinaattorille.

 

Lisätietoa ryhmä- ja yksilötoiminnasta sekä tulevista tapahtumista antaa hankekoordinaattori Heidi Bucht,
puh. 044 0151 756 tai heidi.bucht@miinasillanpaa.fi.
Ajankohtaiset tapahtumat löydät myös Miina Sillanpään Säätiön nettisivuilta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Kunnon kaveri -toiminta on Miina Sillanpään Säätiön hanke, jota rahoittaa Helsingin kaupunki. Toiminnassa keskitytään Pikku Huopalahden, Ruskeasuon, Meilahden ja Munkin alueen ikäihmisten matalan kynnyksen liikuntatarjonnan kehittämiseen ja tutuksi tekemiseen.