Kunnon kaveri -hanke tarjoaa nyt myös miehille oman maksuttoman vertaisryhmän. Kunnon ukko -ryhmätoiminnan tarkoituksena on kohentaa ikääntyvien miesten fyysistä toimintakykyä ja sosiaalista hyvinvointia, sekä tarjota mahdollisuuden toimia vapaaehtoisena toisille alueen ikämiehille.

 

Teemakävelyllä tutustuttiin Ruskeasuon arkkitehtuuriin.

Pikku Huopalahden ja sen lähialueiden ikääntyneille asukkaille suunnattu Kunnon kaveri -hanke aloitti kesällä. Toimintaa laajennettiin ja osaksi ohjelmaa perustettiin nyt syksyllä oma Kunnon ukko -ryhmä. Miesryhmän sisältöä ideoitiin lokakuussa yhdessä vapaaehtoisten, alueen ikämiesten sekä Eläkeliiton Antero Kupiaisen kanssa ja tuotoksena syntyi Kunnon ukko -ryhmä.

 

Ensimmäisellä tapaamiskerralla lokakuun lopulla ohjelmassa oli yhteisöllinen teemakävely Ruskeasuon arkkitehtuuriin paneutuen. Ryhmä keskittyy yhdessä tekemiseen, fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseen, sosiaalisten vuorovaikutussuhteiden lisäämiseen sekä yksinäisyyden tunteen lievittämiseen. Tapaamisia on kahden viikon välein. Jokaiselle tapaamiskerralle suunnitellaan erilaista sisältöä, jotta toiminta olisi mahdollisimman monipuolista ja kaikille soveltuvaa. Loppuvuodesta on luvassa äijäjoogaa, treenataan kuntosalilla sekä tehdään aivojumppaa pelaamalla erilaisia lautapelejä.

 

Kunnon ukko -ryhmä on saanut tähän mennessä hyvän vastaanoton. Toimintaa ohjaa Kunnon kaveri -hankekoordinaattori sekä vapaaehtoiset, esimerkiksi senioriopettajat. Matalan kynnyksen maksuttomaan Kunnon ukko -toimintaan voi osallistua sitoutumatta. Halutessaan voi ilmoittautua mukaan vapaaehtoiseksi. Toimintaa kehitetään koko ajan yhdessä osallistujien ja vapaaehtoisten kanssa. Tapaamisajankohdat sekä tapaamisten sisällöt löytyvät Kunnon kaveri -hankkeen nettisivuille päivitettävästä Ajankohtaista Kunnon kaveri toiminnassa -dokumentista.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan Kunnon ukko -toimintaan!