Olen Anu Koskela, Kunnon Kaveri -hankkeen uusi koordinaattori kaudella 2023–2024. Hanketta on aiemmin luotsannut vuosina 2021–2023 Heidi Bucht. Kiitos Heidin ansiokkaan työn, Kunnon kaverilla on jo vankka pohja, mikä antaa minulle myötätuulta viedä kolmatta hankekautta (2023–2024) eteenpäin.

 

Koulutustaustaltani olen fysioterapeutti, personal trainer, jooga- ja mindfulnessopettaja. Tulevan syksyn aikana viimeistelen myös psykofyysisen psykoterapian opinnot. Lapsuudesta varhaiseen nuoruuteen asti tanssin balettia, suoritin balettitutkinnot Suomessa ja Ruotsissa. Balettivuosien jälkeen opetin tanssia kaiken ikäisille ja vähitellen siirryin kuntokeskuksille opettamaan erilaisia ryhmäliikuntatunteja, kuntosaliharjoittelua, pilatesta, joogaa sekä mindfulnessia. Viime vuosina olen itse liikkunut työmatkapyöräillen sekä aloitin painonnostoryhmässä. Liikkumisen lisäksi lähellä sydäntä on taide sekä haluaisin oppia kutomaan yhtä hyvin kuin äitini. Tällä hetkellä projektin alla on ns. jämälankavillapaita, minkä toivon saavani valmiiksi ennen ensilumia.

 

Koen, että Kunnon Kaveri -hankkeessa pystyn tekemään omien arvojeni mukaista työtä. Hankkeen kantavia teemoja ovat toimintakyvyn ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen lisääminen. Toimintakyvyn lisäämiseen tarvitaan sekä lihasvoimaa että tukea minäpystyvyyden tunteeseen. Kunnon Kaverin liikuntatuokioissa liikutaan ilon ja ryhmän kannattelemana, tämä lisää varmasti minäpystyvyyttä sekä intoa lähteä liikkumaan säännöllisesti viikoittain.

 

Minulle on tärkeää, että ihmiset voisivat löytää liikkumisesta vaikkapa tällaisia esimerkiksi seuraavan kaltaisia tunteita:

”Minä voin oppia uusia taitoja. Liikkuminen ja yhdessä tekeminen saa minut luottamaan sisäisiin ja fyysisiin voimavaroihini”.  

Pyrin siihen, että tulevat liikuntatuokiot rakennetaan yhdessä osallistujien kanssa. Odotankin innolla millaisia ideoita ja toiveita osallistujat kertovat. Laajan lajitaustani vuoksi voimme tehdä kaikenlaista liikkumista rauhallisesta joogasta hikisiin lihaskuntotunteihin. Ohjaajana olen huumorintajuinen, kannustava ja perustelen selkokielisesti mitä tehdään ja miksi. Toivotan tunneille tervetulleeksi kaiken kuntoiset liikkujat. Jokainen saa liikkua omien voimavarojen ja päivän kunnon mukaisesti.

 

Ikäihmisten kanssa työskennellessä olen saanut kuulla mielenkiintoisia ja opettavaisia elämäntarinoita. Olen saanut myös kokea, että kohtaamisissa ikäihmisten kanssa on paljon huumoria, tahdonvoimaa, mielikuvitusta ja ystävällisyyttä. Olen myös ihaillut iloa ja ennakkoluulottomuutta, millä ikäihmiset kohtaavat uudet liikuntalajit sekä tuttavuudet. Toivonkin, että tulevalla hankekaudella voimme yhdessä tutustua niin toisiimme kuin uusiin kehollisiin mahdollisuuksiin. Mikäs sen parempaa kuin jumpan jälkeen vaikkapa maukkaat pullakahvit rauhassa jutustellen!

 

Tutustu elo-syyskuussa starttaavien Kunnon kaveri -liikuntatuokioiden ohjelmaan (pdf)

 

Lisätietoa Kunnon kaveri -hankkeesta nettisivuiltamme.