Kuu kiurusta kesään -hankkeen verso on jo vuoden ikäinen ja kasvu etenee nyt vauhdikkaasti yhteistyökumppanien kanssa. Toiminta on alkanut monessa muodossa ja palaute on ollut myönteistä.

 

Miina Sillanpään Säätiöllä on kevät paketissa, sillä Kuu kiurusta kesään -hanke on tehnyt talven aikana kevään valmiiksi, nimittäin Luontosivuston kevään vuodenaikasisällöt. Pilottiversion testaaminen alkoi näissä merkeissä, joten vaikka kevään tuleminen olisi hidasta ulkona, on tunnelma saatavilla jo luontosivustolla! Verkkopalvelun pilottiversio on käytössä juuri käynnistyneissä omaishoitajien luontoryhmissä Turussa, Helsingissä ja Rovaniemellä. Luontoryhmäläiset ovat osallistuneet innokkaasti retkien ja sisältöjen suunnitteluun sekä luontosivuston ideointiin. Käyttäjätestausta tehdään monipuolisesti luontoryhmissä, työpajoissa ja kehittäjäryhmissä. Palautteen perusteella palvelun kehittämistä jatketaan, ja maksuton luontosivusto avataan kaikkien käytettäväksi tammikuussa 2019.

 

Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari ja Kimmo Ohtonen

Miina Sillanpään Säätiö ja Kimmo Ohtonen ovat sopineet yhteistyöstä tulevan Luontosivuston sisällön tuottamisessa. Kimmo Ohtonen on ansioitunut luontotoimittaja ja -kuvaaja, joka näkee omaishoitoperheiden tukemisen tärkeänä ja jonka panos valokuvien, videoiden ja tarinoiden muodossa tukee sivuston tavoitteita eli elpymisen, palautumisen ja luontoelämysten mahdollistamista myös netin avulla.

 

Omaishoitajaliiton lomaohjaajille järjestetty verkkokurssi tarinallisuudesta ja luontotoiminnasta sai hyvän vastaanoton. Omaishoitajaliiton ohjaajien kanssa työskenneltiin myös vertais- ja vapaaehtoisohjaajien työpajassa Vaasassa, jossa päivän päätteeksi suunniteltiin pienryhmissä luontoharjoituksia ryhmissä käytettäväksi. Ohjaajat tekivät harjoituksia luonnon materiaalista askarteluun, rentoutuksia, joissa käytetään luonnon materiaaleja, Whatsapp-luontoryhmän, johon voi välittää kuvia ja ehdottaa tapaamisia luonnossa lyhyelläkin varoitusajalla ja matalalla kynnyksellä sekä ideoivat luontoseikkailupeliä, jota toivottiin Luontosivustolle kehitettävän.

 

Lopuksi vielä luontovinkki hyvinvoinnin tueksi:

Kun kevätaurinko pilkahtaa, kipaise äkkiä ulos, vaikka lyhyellekin visiitille, ja hengittele itseesi luonnon rauhaa. Mieti samalla, mitä sinulle kuuluu ja tunnustele tunteitasi. Mikä luonnossa tukee sinun hyvinvointiasi? Lämmittääkö keväinen aurinko myös sydäntäsi tai hiveleekö keväinen tuuli hyvää mieltä sinuun? Pulputtaako puron solina iloa tai laulavatko linnut kevään toiveikkuutta mieleesi? Mikä keväässä on sinun lempijuttusi?