Paula kokoKuu kiurusta kesään -hanke elää ensimmäistä kevättään. Kaikki on tuoretta ja hentoa, kuten kevään ensimmäiset merkit luonnossakin. Kevään kauneus on siinä, että kaikki alkaa ikään kuin alusta, puhtaalta pöydältä. Tämän ilmiön edessä olen hankkeen kehittäjänäkin – pääsen luomaan uutta, kasvattamaan hankkeen versoa. Toivon, että hanke kasvaa täyteen kukoistukseen toimintavuosiensa aikana ja kasvattaa vahvat juuret, joilla se seisoo tukevasti säästä tai vuodenajasta riippumatta.

 

Aikaisemmin luonto oli ihmisille elinehto, mutta nykyään sitä voidaan jo pitää enemmänkin nautintona ja ylellisyystuotteena. Moni ikääntynyt on elänyt elämäänsä luonnon parissa, luonnon ehdoilla ja luonnon rytmissä. Luontoon pääseminen ei ole aina itsestäänselvyys, ja Kuu kiurusta kesään -hankkeessa luodaankin virtuaalinen luontoympäristö, jolla luonnon elvyttävät ja jaksamista tukevat ominaisuudet voidaan tuoda ihmisten saataville ja ulottuville, vaikka itse luontoon ei päästäisikään. Lisäksi hankkeessa on tarinatyöpajatoimintaa ja tarinallisuuteen perustuvaa luontoperustaista ryhmätoimintaa. Toiminta on suunnattu omaishoitajien ja -hoidettavien hyvinvoinnin edistämiseen.

 

Hankkeen kehittäjänä työskentelen minä, Paula Noronen, sosiaalipsykologi ja nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Kuu kiurusta kesään -hankkeessa tarinallisuus ja luonto yhdistyvät niin mielenkiintoisella tavalla, että se veti minut hankkeen pariin. Haluan auttaa ihmisiä löytämään voimauttavan luontoyhteyden ja säilyttämään yhteyden luontoon silloinkin, kun olosuhteet ovat hankalat.

 

Kuu kiurusta kesään -hankkeessa kehitetään tapoja, joilla luonnon voimauttavat vaikutukset tehdään ja joilla ne tulevat näkyväksi muistojen ja tarinoiden kautta. Kehittäjänä toivon, että hanke tarjoaa elvyttäviä hetkiä luonnon, virtuaalisen luonnon, tarinoiden, muistojen ja ryhmien parissa!

 

Ota yhteyttä:
Paula Noronen, kehittäjä
puh. 040 7335437
paula.noronen@miinasillanpaa.fi