Olin eilen poimimassa mustikoita metsän siimeksissä nauttien luonnosta kaikilla aisteillani. Luonnon vehreys ja tuoksut, mustikoiden makeus, lintujen sirkutus, pienten oksien katkeaminen askelten alla sekä vilvoittava kesäinen vesisadekin tuntuivat hyvältä. Metsässä vietetyn ajan jälkeen palasin huomattavasti virkistyneempänä takaisin kaupungin sykkeeseen. Ajatuksissa oli ideoita Kuu kiurusta kesään -hankkeeseen.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen on useita keinoja, joista tutkitusti merkittäviä ovat muun muassa luonnon tarjoamat elämykset ja kokemukset. Kuu kiurusta kesään -hankkeessa kehitämme omaishoitajille ja -hoidettaville luontoaineista toimintaa sekä ryhmien, tarinoiden että virtuaalisen luonnon avulla.

 

Hankkeella on omat Facebook -sivut, johon päivitetään viikoittain luontoon ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Käy tykkäämässä ja liity seuraajaksi! Seuraa myös Instagramia kuukiurustakesaan  ja #Kuukiurusta.

 

Olen aiemmin koordinoinut ja ohjannut Miina Sillanpään Säätiön aikuisille kehitysvammaisille suunnattua Keko-kuntoutusta. Nyt pääsen osaltani kasvattamaan keväällä istutetun Kuu kiurusta kesään -hankkeen versoa ja sen juuria. On kunnia tarttua uusiin innostaviin haasteisiin hankkeen toisena kehittäjänä! Fysioterapeuttina ja viittä vaille valmiina terveystieteiden maisterina tulen antamaan osaamistani hankkeen parissa työskenteleville ja osallistuville.

 

Uutta innolla odottavin mielin, Annika