Kuu kiurusta kesään – hankkeella on meneillään työntäyteinen kesä. Loppuvuoden tärkeimmät tavoitteet liittyvät tuotosten viimeistelyyn ja levittämiseen. Hankkeen tuotoksina ovat syntyneet maksuton ja kaikkien käytettävissä oleva Luontosivusto.fi -verkkopalvelu ja syksyllä julkaistavat luontokortit, joita voi käyttää koetun hyvinvoinnin tukemisessa sekä luonnossa että sisällä. Tuotosten kautta teemme näkyväksi luontotoiminnan merkitystä, helppoutta ja arvoa erityisesti ikääntyvien omaishoidon toimintaympäristössä. Luontoperustainen toiminta tarjoaa erilaisille toimijoille edullisen tavan edistää ja toteuttaa matalalla kynnyksellä osallistujien hyvinvointia tukevaa toimintaa.

 

Miina Sillanpään Säätiön Kuu kiurusta kesään -hankkeessa on toteutettu ja toteutetaan edelleen useilla eri paikkakunnilla Nautitaan luonnosta -ryhmätoimintaa ikääntyville omaishoitoperheille. Luontoryhmien osallistujat ovat toimineet alkuvuodesta julkaistun Luontosivuston yhteiskehittäjinä tuoden mukaan toiveita, kokemuksia ja palautetta palvelun sisällöistä ja toiminnallisuuksista, sekä varmistaen sen helppokäyttöisyyden. Osallistujien innostus ja uteliaisuus ryhmätoiminnan aikana on mahdollistanut upeita hetkiä luonnossa, joista syntyi muistoja paitsi omaan mieleen, myös Luontosivustolle postikorttien ja tarinoiden muodossa. Sivusto on käyttäjiensä näköinen!

 

Luontosivusto.fi -palvelu on maksuton ja sisältää elämyksiä, tekemistä ja tietoa mm. videoiden, kuvien, tarinoiden ja tietovisojen muodossa. Se mahdollistaa luontoelämykset silloinkin, kun ei juuri pääse ulos luonnon ääreen. Luontosivustoa kehitetään edelleen käyttäjäpalautteen perusteella ja lopullisen muotonsa se saa lokakuun lopussa. Sivustolle on tulossa myös vinkkejä ryhmänohjaajien tueksi. Hankkeen verkostoyhteistyökumppanit ovat auttaneet löytämään testaajia ja koekäyttäjiä verkkopalvelulle sekä tuoneet sivustoa näkyville omissa medioissaan käyttäjien saavuttamiseksi. Vallin ja Ikäteknologiakeskuksen järjestämässä DigiAgeTalk-tapahtumassa kehittyvä sivusto sai arvokasta palautetta ja näkyvyyttä viimeistelyä varten.

 

Luontosivustolle toivotaan edelleen lisää käyttäjiä ja myös tähän toivomme hyvää verkostoyhteistyötä. Vie viestiä eteenpäin. Kilauta kaverille ja kerro, että Luontosivustolla sekä luonnossa voi elpyä ja virkistyä – ja muista, että lähiluonto riittää myös, ei tarvita korpimetsiä ja ikihonkia.

 

Luonto on lähellä, Luontosivusto vielä lähempänä.
www.luontosivusto.fi

 

Luonnonkukkien päivä vietetään 16.6. Nauti Luontosivusto.fi -palvelun kesäkukkavideosta ja luonnon värikirjosta!

 

Kuu kiurusta kesään – elinvoimaa luonnosta ikääntyneiden omaishoivaan 2017–2019 on Miina Sillanpään Säätiön hanke, joka edistää ikääntyneiden omaishoitoperheiden hyvinvointia elvyttävän ja tarinallisuuteen perustuvan luontotoiminnan avulla. Hankkeen tuotoksia ovat Nautitaan luonnosta -ryhmät ja Luontosivusto -verkkopalvelu sekä työpajat. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Omaishoitajaliitto ry, Suomen Luonnonsuojeluliitto ry ja Sininauhaliitto ry:n Vihreä veräjä