Uudenlainen ja ainutlaatuisesti luonnon hyvinvointivaikutuksia ja tarinallisuutta yhdistävä Luontosivusto julkaistaan 11.2.2019 osoitteessa luontosivusto.fi. Yhdessä ikääntyneiden omaishoitoperheiden kanssa kehitetty verkkopalvelu on aisteja kutkutteleva elämys, jossa kuvat, videot ja tehtävät houkuttelevat mukaan retkelle. Vuodenaikoihin ja luonnonilmiöihin liittyvät tietovisat aktivoivat aivoja ja kutsuvat leikkimieliseen kisailuun. Sivustolla seikkaillaan vuodenajasta toiseen elpyen ja virkistyen luontokokemuksien parissa, sisällä tai ulkona.

 

Kuuset ympärilläni ovat siluetteja, hahmoja, joiden sisällä oksat naksahtelevat ja niksahtelevat lumen painon alla. Pohjoisen luonnon karut olosuhteet ovat hioneet jokaisesta puusta omanlaisensa yksilön, jonka tehtävä on kannatella oksillaan pitkää talvea niin kauan kuin se viihtyy näillä leveyksillä.

– Luontokuvaaja ja -toimittaja Kimmo Ohtonen, palvelun yhteistyökumppani

 

Kuu kiurusta kesään -hankkeessa kehitetyltä Luontosivustolta löytyy monipuolista hyvinvointia edistävää sisältöä sekä yksin, läheisen että ryhmän kanssa käytettäväksi. Palvelu on ilmainen ja vapaasti kaikkien käytössä. Sivustoa voi käyttää sekä tietokoneella että tabletilla ja se toimii parhaiten Google Chrome-selaimella.

Miina Sillanpään Säätiön Kuu kiurusta kesään -hankkeen kehittämistyötä on toteutettu käyttäjälähtöisesti omaishoitajien luontoryhmissä sekä työpajoissa. Yhdessä on retkeilty ja ideoitu sisältöjä, jotka mahdollistavat luonnon aistimista ja kokemista verkkopalvelussa. Kehittäminen jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka tulevien ryhmien ja työpajojen sekä Luontosivuston käyttäjäpalautteen perusteella.

 

Päätin irrottautua arjesta, käyttää tätä tilaisuutta hyväksi ja kerätä energiaa, ladata akkuja.

 

Olen oppinut huomaamaan luonnossa monenlaisia taide-elämyksiä kivistä, kannoista ja puunjuurista.

 

– Osallistujien kommentteja luontotoiminnasta

 

Toivomme julkaisun jälkeen runsaasti uusia käyttäjiä ja palautetta sivuston jatkokehittämiseen.


Tervetuloa palvelun käyttäjäksi!

www.luontosivusto.fi

 

Kuu kiurusta kesään – elinvoimaa luonnosta ikääntyneiden omaishoivaan 2017–2019 on Miina Sillanpään Säätiön hanke, joka edistää ikääntyneiden omaishoitoperheiden hyvinvointia elvyttävän ja tarinallisuuteen perustuvan luontotoiminnan avulla. Hankkeen tuotoksia ovat Nautitaan luonnosta -ryhmät ja internet-osoitteeseen rakentuva Luontosivusto sekä työpajat. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.