Kuva: Kimmo Ohtonen

Luonnon hyvinvointivaikutuksista on tutkittua tietoa. Verenpaine ja sydämen syke laskevat sekä stressistä palautuminen nopeutuu. Myös luontokuvien katselu saa aikaan samoja elvyttäviä vaikutuksia. Kuu kiurusta kesään -hankkeessamme julkaistu maksuton Luontosivusto.fi -palvelu välittää hyvinvointia luontoaiheisten kuvien, tarinoiden ja videoiden avulla sekä tarjoaa tekemistä mm. tietovisojen parissa.

 

Luontosivustosta on nyt julkaistu päivitetty versio, jossa sisällöt ovat entistä helpommin käytettävissä. Sisällöt ovat vuodenaikojen teemojen mukaan jaoteltuina; voit syventyä kesän tunnelmiin karhujen touhuja seuraten tai suunnata ajatuksesi jo kohti tulevaa syksyä syksyisen rentoutusvideon myötä. Suositun Nautitaan luonnosta -korttipakan sisällön voit löytää sivustolta Luontoharjoituksia-kohdasta.

 

Luontosivusto on suunnattu erityisesti ikääntyneille sekä muille henkilöille, joille luonnossa liikkuminen ei aina ole mahdollista. Luonto on palvelun kautta saavutettavissa myös kotoa käsin. Vuodenajasta ja säästä riippumatta voit eläytyä ja päästä tarinan siivittämänä kalastamaan tai retkelle talvisen tunturin päälle ihailemaan revontulia.

 

Luontosivusto ja siellä olevat luontoharjoitukset sopivat sekä yksin, yhdessä että ryhmässä käytettäväksi. Koronan rajoittaessa liikkumista ja tapaamisia on mahdollista nauttia luonnosta myös virtuaalisesti, ja vaikka kisailla yhdessä tietovisojen parissa videopuhelun avulla.

 

Elinvoimaa ja hyvinvointia luonnosta – myös verkosta!
Luontosivusto.fi