Läheisenä työelämässä -hankkeen vertaisryhmät on tarkoitettu 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille. Helsingissä aloittaa lähiryhmä 19.1.2023, valtakunnallinen verkkovertaisryhmä aloittaa 15.2.2023.

 

Ryhmätyöskentely on itsetuntemuksen vahvistamiseen ja vertaisuuteen pohjautuvaa. Sen tavoitteena on lisätä voimavaroja, jaksamista sekä ennaltaehkäistä uupumista. Ryhmässä käsitellään mm. läheishoivan ja työelämän ristipainetta, omia rooleja työelämässä ja hoivassa, tunteita ja niiden merkitystä sekä rajojen asettamista oman jaksamisen tukemiseksi.

 

Kiinnostuitko? Vertaisryhmiin hakeutuminen alkaa yksilökeskustelulla hankkeen työntekijän kanssa.
Varaa itsellesi aika yksilökeskusteluun sähköisestä ajanvarauskalenterista tai ota yhteyttä chat-palvelun kautta. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen laheisena@maria-akatemia.fi. Yksilökeskusteluun osallistuminen ei vielä sido sinua mihinkään.

 

Yksilötapaamisia ja vertaisryhmiä toteutetaan niin verkkovälitteisesti kuin lähitapaamisin Helsingissä. Palvelumme ovat maksuttomia. Ota myös hankkeen omat somekanavat seurantaasi, siellä julkaistaan tiiviimmin ajankohtaisia uutisia ja tietoa hankkeen toiminnasta ja tukimuodoista. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

Hankkeen omat nettisivut.

 

Läheisenä työelämässä -hanke on Maria Akatemian ja Miina Sillanpään Säätiön kolmivuotinen (2022–2024) STEA:n tukema yhteishanke, joka tarjoaa tukea 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille. Työn ja läheishoivan yhdistäminen näyttäytyy erilaisina kuormitustekijöinä niin arjessa kun työssä, ja hanke tukee hoivan ja työn ristipaineessa olevia yksilö- ja ryhmätoiminnan kautta. Hankkeen vaikuttamistyön avulla pyrimme lisäämään tietoisuutta läheishoivasta ja siihen liittyvistä kysymyksistä.