Olen Anna-Maria ”Ansku” Kuri ja työskentelen Läheisenä työelämässä -hankkeessa Miina Sillanpään Säätiössä. Koulutukseltani olen sosionomi AMK ja viittomakielen ohjaaja. Olen aikaisemmin työskennellyt työikäisten parissa mm. työeläke- ja ammatillisen kuntoutuksen parissa. Olen päässyt työni kautta kurkistamaan monenlaisiin työyhteisöihin ja olikin ihanaa huomata kuinka lämmin, välittävä ja välitön tunnelma täällä vallitsee.

 

Voimaa läheishoivaajien työssä jaksamiseen -hankkeen nimi on työstetty lyhyempään muotoon eli viestimme jatkossa hankenimellä Läheisenä työelämässä. Hankkeessa tuetaan läheishoivaajien työssä jaksamista ja ennaltaehkäistään työssä uupumista. Hanke toteutetaan vuosina 2022–2024 yhteistyössä Maria-Akatemian kanssa, joka toimii myös hankkeen koordinoijana.

 

Läheisenä työelämässä -hankkeessa minua erityisesti kiinnostaa läheishoivaajien tärkeä rooli niin yksilötasolla, kulttuurisesti kuin yhteiskunnallisestikin. Työssäjaksamisen tukeminen tälle kohderyhmälle on tärkeä ja haastava tehtävä. Olen aikaisemmassa työssäni ja omakohtaisestikin huomannut kuinka tärkeää vertaistuki on vaikeiden asioiden käsittelyssä sekä ymmärryksen ja hyväksymisen saamisessa. Odotan innolla näitä ryhmäkohtaamisia hankkeen parissa.

 

Pyrin tukemaan omaa jaksamistani hyötyliikunnalla, olemalla luonnossa ja viettämällä aikaa minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Arkiaamuisin voimaa tuo hiljaisuudessa juotu aamukahvi ikkunasta ulos katsellen, ennen kuin muu talon väki herää. Työn suunnittelu ja tauottaminen, työkavereiden kanssa käydyt ”ovenpieluskeskustelut” sekä iltapäivällä nautittu välipala ovat työssäjaksamiseni kulmakiviä.

 

Lisätietoa hankkeesta tulossa piakkoin. Tutustu aiempaan hankeuutiseen.

 

Yhteydenotot: 

Hanketyöntekijä Anna-Maria Kuri
anna-maria.kuri@miinasillanpaa.fi tai p. 044 4914 097