Kainuuseen jalkautunut, 45-65 -vuotiaille miehille suunnattu Löydetyt miehet-toiminta on saanut maakunnassa positiivisen vastaanoton. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa miesten arjen hyvinvointia ja osallisuutta päivittäisten elintavoissa tapahtuvien muutosten avulla.

 

Tulevana syksynä uudet Löydetyt miehet-ryhmät käynnistyvät Sotkamossa ja Puolangalla. Sotkamon ryhmä aloittaa toimintansa viikolla 38, Puolangan ryhmä puolestaan viikolla 43. Hankkeen kehittäjät toivovat rohkeasti yhteydenottoja! Löydetyt miehet-toimintaa voi seurata nyt myös Instagramissa juuri perustetulla tilillä nimellä Löydetyt miehet. Tulemme esittelemään tilillä hankkeen toimintaa sekä tunnelmia ryhmien tapaamisista.

 

Pienet positiiviset valinnat ja teot arjessa ohjaavat kohti yksilöllisiä muutoksia hyvinvoinnissa. Tähän mennessä Kajaanissa, Paltamossa, Kuhmossa ja Suomussalmella toteutuneet ryhmät ovat kantaneet hedelmää: kainuulaismiehet ovat löytäneet uusia kavereita, saaneet sisältöä ja virkistystä viikkorytmiin sekä innostuneet tekemään terveellisiä valintoja ruokavaliossaan. Leivän päälle on löytynyt paprikaa ja lämpimän ruoan lisukkeeksi salaattia.

 

Yksi merkittävimmistä huomioista Löydetyt miehet-toiminnassa on sosiaalisten suhteiden laajeneminen. Ryhmissä on käsitelty monipuolisesti erilaisia teemoja, mitkä ovat virittäneet aktiivista keskustelua ja avanneet uusia näkökulmia. Ryhmässä saa olla reilusti oma itsensä, tuoda esille ajatuksiaan ja mietteitään sekä tulla kuulluksi. Toiminnallisuus ja porukassa tekeminen tuovat hymyjä ja hyvää mieltä. Asioiden jakaminen ja ryhmän tuki vahvistavat ja kannustavat kohti arjen oivalluksia. Eräs ryhmään osallistunut mies kiteytti ryhmätoimintaan osallistumisensa toteamalla ”kerrankin oli sellainen arpa, millä voitti.”

 

Tervetuloa mukaan ja seuraamaan Löydettyjen miesten toimintaa!

 

Tule seuraajaksi Löydetyt miehet –Instagramiin!

Lisätietoa Sotkamon ryhmätoiminnan mainoksesta: Ryhmämainos 2019 Sotkamo (pdf)

Lue lisää Löydetyt miehet -hankkeesta.