Kainuussa riittää vaaramaisemia jokaisessa kunnassa. Niitä voi ihailla auton ikkunasta tai käydä kokemassa itse vaeltamalla ja katsomalla vaarojen päältä avautuvia huikeita maisemia. Löydetyt miehet -hanke toteutuu Kainuussa vuosina 2018-2020. Näiden löydettyjen miesten kanssa samoilemme vaarojen maisemissa ja samalla katsomme omaankin sielunmaisemaan.

 

Löydetyt miehet -hankkeen lähtökohtana on asiakaslähtöisyys ja miesten äänen kuuleminen, joka toteutetaan ryhmätoiminnan kautta ja perustuu osallistujien omaan toimintaan sekä itse asetettuihin tavoitteisiin. Tavoitteena ovat omien elintapojen muutosprosessi ja pienet muutokset päivittäisessä elämässä kohti liikunnallisempaa, päihteettömämpää ja terveellisempää elämäntapaa. Toteuttajina toimivat ryhmäläiset, kaverivalmentajat, yhteistyökumppanit sekä hankeen kehittäjät.

 

Hankkeessa toteutuvat Miina Sillanpään Säätiön keskeiset arvot;

  • Arvostamme ihmisen ainutlaatuisuutta
  • Onnistumme yhdessä
  • Olemme rohkeita ja vastuullisia

 

Olen Harri Smedberg, kehittäjä Löydetyt miehet-hankkeessa. Koulutukseltani olen sosionomi ja työskennellyt aiemmin aikuissosiaalityössä sekä eri asiakaspalvelutehtävissä. Työtehtävieni kautta sekä syntyperäisenä kainuulaisena, Löydetyt miehet -hanke on tärkeä itselleni. Miesten hyvinvointiin ja syrjäytymisen ehkäisyyn ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Hankeen kautta saamme autenttisen tiedon miesten hyvinvoinnista ja heidän sielunmaisemistaan, heidän omalla äänellään.

 

Vielä ei tarvitse lähteä etsimään venettä talviteloilta, koska hanget peittävät sen. Kevään edistyessä ja lumen sulaessa voimme lähteä katsomaan veneen kuntoa vesille laskua varten. Samoin on hankkeen osalta, valmistaudumme tulevaan tehden taustatyötä, jotta veneemme on kunnossa ja pääsemme soutamaan yhdessä Löydettyjen miesten kanssa elämän tyrskyissä ja tyvenessä.