Löydetyt miehet -hankkeen kehittäjät esittelevät 4.–6.7.2018 hankkeen ja Miina Sillanpään Säätiön toimintaa Kajaanin Runoviikkojen yhteydessä järjestettävällä Markkinakadulla.

 

Markkinakatu tuo iloista tunnelmaa ja eloa koko kaupunkiin, joka välittyy vilkkaana keskusteluna myös Löydettyjen miesten -esittelypisteessä. Hankkeen nimi on hymyilyttänyt, ja moni on arvaillut, kenelle hankkeessa miehiä löydetään. Olisiko kysymys miesten löytämisestä yksinäisille naisille?

 

Keskustellen on selvinnyt, että kyse on miehille suunnatusta toiminnasta, jossa kainuulaismiehet yhdessä edistävät elämänhallintaansa sekä kohentavat hyvinvointiaan ja elintapojaan. Moni mies onkin pysähtynyt jakamaan elämäntarinansa, joista kaikista on välittynyt miesten keskinäisen tekemisen ja vertaisuuden tärkeys elämän vaikeina aikoina. Itselle mielekäs tekeminen ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat kantaneet, kun oma usko on loppunut sairastumisesta, päihdeongelmasta tai muista vastoinkäymisistä johtuen.

 

Eräs mies totesikin, että tärkeintä on ”olla ihminen ihmiselle”. Toinen lisäsi, että miesten kesken ”kaikki pääsevät mukaan oman vointinsa mukaan”. Miehet ovat korostaneet myös luonnon, liikunnan ja konkreettisen tekemisen olennaisuutta, sillä ne ”tuovat hyvän kunnon lisäksi rauhaa mielelle”.

 

Löydetyt miehet -hankkeen ensimmäinen ryhmä aloittaa syyskuussa Kajaanissa. Lue lisää hankkeesta ja tule mukaan toimintaan!

 

Ryhmämainos syksy 2018 Kajaani (pdf)