Ilta-aurinko ja tyyni järvenselkä. Käki kukkuu vastarannalla. Hento tuulahdus tuo tuoksuja tuomesta ja lupauksen kukkivasta kesästä, mikä on juuri aluillaan. Oloni tuntuu kotoisalta: tänne minä kuulun, sielunmaisemani on tässä hetkessä.

 

Olen Essi Fonselius, kesäkuussa Löydetyt miehet -hankkeessa aloittanut kehittäjä. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja YAMK liikunta-alan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelmasta. Lähes kymmenen Lapissa vietetyn vuoden jälkeen tuntuu hyvältä palata takaisin juurilleni Kainuuseen, missä pääsen osaksi merkityksellistä ja tärkeää hanketta. Olen rakentanut kivijalan työkokemukselleni Puolustusvoimien palveluksessa, missä työskentelin liikuntakasvatusalalla. Tämän kokemuksen päälle lähden luomaan ja rakentamaan uutta.

 

Odotan hanketyöskentelyltä arjen kohtaamisia, avointa keskustelua, tiivistä verkostoyhteistyötä ja tiedon jakamista sekä innovatiivista toimintatapaa. On mielenkiintoista saada uutta perspektiiviä työelämään ja tehdä käytännönläheistä työtä kainuulaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kainuu on hyvä paikka elää, olla ja hengittää, kun asioita tehdään yhdessä.

 

Miina Sillanpään Säätiön Löydetyt miehet (2018–2020) -hankkeen tavoitteena on syrjäytymisvaarassa olevien 45–65 -vuotiaiden kainuulaismiesten arjen osallisuuden lisääntyminen ja elämänhallinnan kohentuminen kohti liikunnallisempaa, päihteettömämpää ja terveellisempää elämäntapaa. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.