Aivot loading 350Kuluvalla Aivoviikolla kampanjoidaan koko väestön aivoterveyden puolesta. Miten jokainen voi omilla pienillä ja suuremmilla valinnoillaan vaikuttaa omaan aivoterveyteensä. Tänä vuonna Aivoviikon teemana on Aivoterveyttä läheltä. Samalla jaamme arkivinkin nro 3: Muistiharjoittelu kannattaa!

 

Miina Sillanpään Säätiö tuo Impulssi-hyvinvointiohjelman avulla ajasta ja paikasta riippumattomia aivoterveellisiä mahdollisuuksia jokaiselle tietokoneen tai tabletin käyttäjälle. Impulssi hyvinvointisovelluksesta löytyy oivallisia muistiharjoituksia, joiden avulla voi testata erilaisten muistitekniikoiden toimivuutta ja oppia uusia. Muistaminen on taito, jota voi harjoitella! Muisti toimii nimenomaan assosiaatioiden eli mielleyhtymien avulla ja olennaista on, että rikastetaan muistettavaa asiaa. Nyt on mahdollisuus terästää muistiaan opettelemalla uusi muistitekniikka!

 

Muista seuraava viesti:

Hei Riia! Tavataan kello 10 Särkänniemessä vuoristoradan luona. Muista ottaa mukaan kirja, jonka lainasin veljellesi! Hilla

Vaari ja elämän arki kuvina 350

  1. Kokeile nyt hyödyntää mielikuvitustasi muistamisen apuna esimerkeiksi seuraavasti: Kuvittele viestin lähettäjä ihan oikeana henkilöhahmona. Ehkä hän on joku tuntemasi samanniminen henkilö tai vaikka joku julkisuuden henkilö. Tee sama ”elävöittäminen” viestin vastaanottajana kohdalla. Herätä hänet henkiin ja tee hänestä oikea persoonallinen ihminen.
  2. Mieti sitten mitä hän on ottanut mukaansa? Miten hän sitä kantaa? Ehkä hän jopa vetää sitä perässään! Anna mielikuvituksen lentää. Muista, että ajatuksesi voivat nyt olla myös hullunkurisia. Hieman outoja ja hassuja mielikuvia voi olla helpompi muistaa.
  3. Mielikuvittele sitten paikka ja tilanne, jossa viestin vastaanottaja ja lähettäjä tapaavat. Onko paikassa ääniä tai tuoksuja? Minkälainen ilma on? Raikas, tunkkainen, aurinkoinen… Mitä muuta näkyy, kuuluu tai tuntuu?
  4. Onko valoisa aamu vai kenties ilta ja pimeää? Ehkä tapaamispaikassa näkyy myös kello, josta näkee tapaamisajankohdan. Vai onko toisella henkilöllä ehkä T-paita tai lippis, johon tapaamisaika on painettu suurina numeroina?
  5. Vastaa sitten seuraaviin kysymyksiin

 

Aivoviikko muistiharjoitus 1 valikko 536

 

Miten onnistuit?

Vastaavaa tekniikkaa voit käyttää, kun ratkot Muista viesti-harjoituksia Impulssissa. Mikä muu tekniikka voisi toimia? Kerro meille oma muistitekniikkasi.