Vietämme kansallista Muistiviikkoa jälleen nyt viikolla 38. Muistiliitto haastaa meidät kaikki tekemään pieniä ja suuria muistiystävällisiä tekoja arjessaan. Näitä voisivat olla esimerkiksi vapaahetken tarjoaminen omaishoitajalle, tarjoutuminen palvelukodissa ulkoiluseuraksi sekä muistiystävällisen kielen käyttäminen. Muistiystävällinen teko voisi olla myös Muistipuisto -palvelusta kertominen ystävälle. Voisit myös tarjota hänelle yhteisen hetken Muistipuiston monipuolisiin sisältöihin yhdessä tutustuen ja virkistyen.

 

Katso Muistipuiston esittelyvideo:


 

Paikalliset muistiyhdistykset järjestävät viikon aikana paljon tapahtumia eri puolilla Suomea. Tietoja tapahtumista julkaistaan Muistiliiton sivuilla. Myös Muistipuisto on mukana viikon tapahtumissa Helsingissä seuraavasti:

  • Maanantaina 16.8. klo 12-15 Muistitorilla (Helsingin kaupungintalon aula), jossa saa tietoa aivoterveydestä ja muistisairauksista. Vapaa pääsy.
  • Keskiviikkona 18.9. klo 13-15 Mummodiskossa (Vuotalo), jossa esiintyjänä Meiju Suvas ja juontajana Tuija Piepponen. Vapaa pääsy.

 

Muistiviikkoa on vietetty 2000-luvun alusta lähtien. Viikon aikana muistutetaan muistisairaiden ja heidän läheistensä oikeudesta hyvään ja omannäköiseen elämään. Viikko ajoittuu aina Maailman Alzheimer-päivän yhteyteen, jota vietetään tänä vuonna 21.9.

 

Katso video Railin Muistipuistosta:

 

Muistipuisto toivottaa Hyvää Muistiviikkoa kaikille! Nähdään Muistipuistossa!