Huonot uutiset ja epävarmuus voivat aiheuttaa pelkoa ja kokemusta hallinnan tunteen menettämisestä. Silloin on hyvä keskittyä siihen, mitä voi kaikesta huolimatta itse tehdä. Voisiko nyt olla hyvä hetki pienille hyville teoille? Voisitko soittaa jollekin, joka ei voi lähteä kotoaan? Ilahtuisiko joku kortistasi tai kirjeestäsi? Tarvitseeko naapurisi kauppa-apua?

 

Hyvien, pyyteettömien tekojen tekeminen toiselle lisää tutkitusti tekijän itsensä hyvinvointia ja koettua onnellisuutta. Lisäksi se kohottaa sekä teon tekijän, että teon kohteena olevan henkilön mielialaa. Hyvän tekeminen lisää hyvää ja hyvä lähtee kiertämään.

 

Muistipuisto.fi -verkkopalvelussa on tutkittuun tietoon pohjautuvia osa-alueita, jotka edistävät hyvinvointia ja ylläpitävät toimintakykyä. Tuttujen aivotreenien lisäksi kannattaa tutustua myös muuhun sisältöön: vinkkeihin, tietoon ja erilaisiin hyvinvointia edistäviin harjoituksiin. Muistipuistosta löydät myös vinkit ja harjoitukset hyvien tekojen tekemisen tueksi. https://www.muistipuisto.fi/tietoa/tee-hyvia-tekoja/

 

Pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö avasivat perjantaina 17.4. viestintäkampanjan nimeltä Suomi toimii. Kampanjalla pyritään tukemaan kansalaisten luottamusta tulevaisuuteen ja kannustamaan ihmisiä tekemään hyviä tekoja (HS 17.4.2020). Miina Sillanpään Säätiö kutsuu sinutkin mukaan tekemään hyvää: lue ensin Muistipuiston vinkit, toimi ja laita viesti teostasi sosiaaliseen mediaan tunnisteilla #suomitoimii #yhdessä #muistipuisto.

 

Tule mukaan!