Miina Sillanpään Säätiön webinaarisarja jatkui Muistiviikolla. Webinaarin aiheina olivat aivoterveyden edistäminen ja esittelyssä maksuton, helppokäyttöinen ja kaikille avoin Muistipuisto-verkkopalvelu. Webinaari oli suunnattu kaikille ikääntyville, mutta mukaan ilmoittautui myös paljon ammattilaisia ja vapaaehtoisia.

 

Hyvin toimivat aivot ovat olennainen edellytys hyvälle elämänlaadulle. Webinaarissa sivuttiin yleisimpien aivosairauksien riskejä ja ehkäisyn keinoja. Aivosairaudet ovat kalleimpia kansantauteja Suomessa. Tärkein aivosairauksien ehkäisykeino on terveyden ylläpitäminen. Suomessa suurin aivosairausryhmä ovat muistisairaudet. Vaikka muistisairauksien kaikkia riskitekijöitä ei varmuudella tiedetä, on myös tunnettuja riskitekijöitä, joihin voimme vaikuttaa omalla toiminnallamme.

 

FINGER-tutkimus (THL) on osoittanut, että noudattamalla monipuolista elintapaohjelmaa ikääntyneiden kognitiivisia toimintoja voidaan parantaa ja ehkäistä muistitoimintojen heikentymistä. Tämä on hyvä uutinen. Sitten vaan tuumasta toimeen! Webinaarissa kuvattiin minkälainen voisi olla ikääntyneen aivoterveellinen vuorokausi ja tutustuttiin Muistipuiston tarjoamiin antimiin aivoterveellisen päivän toteuttamisessa.

 

Webinaarin esitysdiat (pdf)

 

Webinaarin keskusteluosion kysymykset liittyivät Muistipuiston saavutettavuuteen.

  • Onko Muistipuisto saavutettava ruudunlukuohjelmilla?
    Ei kaikilta osin. Saavutettavuusarviointi on tehty ja puutteet ovat tiedossamme sekä kirjattuna puistosta löytyvään saavutettavuusselosteeseen https://www.muistipuisto.fi/tietoa/mika-on-muistipuisto/. Pulmat pyritään ratkaisemaan mahdollisimman pian.
  • Miksi on valittu näin pienellä nämä kuvakkeet jo valmiiksi?
    Ruudun näkymää ja samalla myös kuvakkeiden suuruutta voi määrittää omalta laitteelta (Lähennä 0-100% -kohdasta haluamaansa prosenttilukuun). Fonttien ja kuvakkeiden kokoa voi suurentaa myös Muistipuiston ylänavigaatiosta. Kuvakkeiden suuruuteen vaikuttaa tietenkin suuresti myös laitteen ruudun koko.

Sekä fonttien, että kuvakkeiden kokoon on kiinnitetty paljon huomiota kehitysvaiheen käyttäjätesteissä. Samoin kuin värien kontrasteihin. Mikäli kuitenkin jonkin sivun näkymässä on erityisesti pulmia, kannattaa sivulta lähettää meille viesti Hotjar-palautetoimintoa käyttäen, niin pääsemme tarkastelemaan pulmaa.

 

Aineistolinkkejä:

 

Muistipuisto®, koska aivoterveys on pääasia!
www.muistipuisto.fi

 

Miina Sillanpään Säätiön maksuttoman webinaarisarjan syksyn aiheita ovat:

  • Ikääntyvien miesten hyvinvointi, marraskuu.
  • Aktiivisena osallistujana kehitysvammaisten henkilöiden elämäntapamuutokseen tähtäävässä Keko-valmennuksessa, joulukuu.

Seuraa viestintäämme asian tiimoilta ja liity uutiskirjeemme tilaajaksi tästä