Ikääntyvät naiset eri puolilla Suomea ovat jakaneet neuvokkuuttaan sekä löytäneet iloa ja voimaa arkeensa Neuvokkaiden naisten ryhmissä. Kymmenes ryhmä alkaa heinäkuussa Tampereella. Se kokoontuu Kalevan kulmassa, joka on Kalevan kaupunginosassa toimiva maksuton kohtaamispaikka yli 65-vuotiaille kotona asuville ikäihmisille.

 

Tampereen Neuvokkaiden naisten ryhmä käynnistyy kesällä, sillä ikäihmisten kokema yksinäisyys on voimakasta erityisesti juhlapyhinä ja loma-aikaan, jolloin useimmat harrastukset ja toiminnot ovat kesätauolla. Eräs Neuvokkaiden naisten ryhmän osallistuja kuvaili yksinäisyyttään näin:

 

”Pahimpia ovat juhlapyhät ja kesäaika, jolloin normaali arki katkeaa ja ympärillä olevat ihmiset häipyvät mökeille/matkoille. Taloni rapussa olen monesti ainoa asukas näinä aikoina.”

 

Neuvokkaiden naisten ryhmään etsitään Kalevan alueella asuvia ikääntyviä naisia, jotka eivät vielä ole palveluiden piirissä. Ryhmän ohjauksesta vastaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun geronomiopiskelija Jenni Airio. Tarkoituksena on, että ryhmään löytyy myös yksi tai useampi apuohjaaja eli ryhmäkummi, joka mahdollisuuksien mukaan vastaisi jatkossa Neuvokkaiden naisten ryhmänohjauksesta Kalevan kulmassa. Tampereen ryhmä alkaa 27.7. ja kokoontumiset ovat torstaisin klo 13.00–15.00. Ryhmässä jaetaan neuvoja ja niksejä pienellä rahalla selviytymiseen, tutustutaan erilaisiin toimintamahdollisuuksiin, mutta ennen kaikkea nautitaan yhdessäolosta ja toisten seurasta. Lämpimästi tervetuloa Neuvokkaiden matkaan!

 

Jos kiinnostuit ryhmään osallistumisesta ryhmäkummina tai ryhmäläisenä, ota rohkeasti yhteyttä Kalevan kulman työntekijöihin:

 

Soile Kukkonen, p. 044 4000 787
soile.kukkonen@koivupirtti.fi

Anna Mäkelä, p. 044 4000 774
anna.makela@koivupirtti.fi

 

Lämpimästi tervetuloa Neuvokkaiden matkaan!

 

Kalevan kulma on yksi kolmesta Tampereen Iloa arkeen -pysäkeistä, joita on perustettu Kalevan kulman kohtaamispaikka -projektin (2016–2018) aikana. Projekti on Koivupirtin säätiön, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton ja Kotien Puolesta Keskusliiton yhteistyöhanke.