Neuvokkaat naiset -hankkeessa kehitetty yhteisöllisen ryhmätoiminnan malli ikääntyvien naisten syrjäytymisen ehkäisemiseksi on valittu kuuden finalistin joukkoon TERVE-SOS-palkintokilpailussa. Palkinto on tunnustus sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehittämis- tai kokeiluhankkeen tuloksena syntyneelle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle. Tänä vuonna TERVE-SOS-tapahtuman teemana on ”Teemme tulevaisuuden”. Erityistä huomiota palkinnon jakamisessa kiinnitetään asiakkaan asemaan tulevaisuuden tekemisessä.

 

Jaetaanko koppakonstit sivupalkki 262Neuvokkaiden naisten ryhmätoimintamalli on kehitetty yhdessä ryhmiin osallistuneiden naisten kanssa. He ovat itse suunnitelleet toiminnan sisältöjä toiveidensa, tarpeidensa ja kiinnostuksensa pohjalta. Kymmenestä tapaamisesta koostuva ryhmäprosessi on yhteinen matka, jonka aikana turvataan mahdollisuudet ryhmän jatkumiselle. Ajatus on, että Neuvokkaiden naisten ryhmistä muodostuisi kestävää yhteisöllisyyttä – porukka, johon kuulua.

 

Palkinto jaetaan TERVE-SOS-tapahtuman yhteydessä Helsingissä 5.5.2017. Palkinnon saajan päättää arviointiraadin esityksestä TERVE-SOS-ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja. Kilpailussa palkitaan lisäksi eniten yleisöääniä saanut toimintamalli.

 

Voit käydä äänestämässä Neuvokkaiden naisten ryhmätoimintamallia Innokylässä painamalla toimintamallin kuvauksen yhteydessä olevaa peukutusnappia. (Peukku-painikkeen löydät sivun oikeasta yläkulmasta.) Yleisöäänestys on käynnissä 3.4.–28.4.2017 ja vain yleisöäänestyksen aikana kertyneet peukut lasketaan mukaan äänestyspottiin.

 

Lue myös THL:n uutinen asiasta tästä.