Uusi Neuvokkaat naiset® -ryhmätoiminnan käsikirja on juuri valmistunut. Se on tarkoitettu kaikille Neuvokkaiden naisten ryhmän ohjaamisesta ja oman ryhmän perustamisesta kiinnostuneille.

 

Neuvokkaiden naisten ryhmätoiminta on suunnattu ikääntyville työelämän ulkopuolella oleville naisille. Erityisesti elämän muutostilanteissa, kuten muuttaessa uudelle paikkakunnalle tai siirtyessä eläkkeelle toisten ihmisten seura ja arkea rytmittävä tekeminen ovat tärkeitä. Moni kaipaa keskustelua, neuvoja ja vinkkejä hyvinvoinnin ja arjesta selviytymisen tueksi. Neuvokkaissa naisissa tutustaan uusiin ihmisiin sekä vaihdetaan keinoja ja konsteja esimerkiksi pienellä rahalla elämiseen.

 

Kolmivuotisen Neuvokkaiden naisten kestävät konstit -hankkeen aikana on käynnistetty kymmenen naisten ryhmää, joista osa jatkaa edelleen kokoontumisiaan. Ryhmätoiminnan käsikirja auttaa uusien ryhmien perustamista ja ohjausta. Se sisältää Neuvokkaat naiset -toimintamallin perusteellisen kuvauksen, ryhmän kokoamiseen ja käynnistämiseen liittyviä ohjeita sekä runsaasti esimerkkejä ryhmäkertojen sisällöistä.

 

Neuvokkaiden naisten ryhmien käynnistämisestä kiinnostuneille järjestetään ryhmätoiminnan koulutusta. Seuraa tapahtumakalenteriamme! Ryhmänohjaajien tueksi on koottu myös Materiaalipankki, josta löytyy esimerkkejä ja vinkkejä Neuvokkaiden naisten ryhmäkertojen toteutukseen. Sähköinen käsikirja löytyy täältä. Millaista iloa vapaaehtoisena ryhmänohjaajana toimiminen sinun elämääsi toisi?

 

Neuvokkaat naiset – Ryhmätoimintamallin käsikirja (pdf)

Painettua opasta saa tilata maksutta: julkaisut@miinasillanpaa.fi

 

Merkitsethän jo kalenteriini Neuvokkaiden naisten ja Eläkeliiton ÄijäVirtaa yhteisseminaarin ”Toiveunta ja todellisuutta – suoraa puhetta vanhuudesta” Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 10.11. klo 12-16. Aiheena ikääntyvien syrjäytyminen. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki tästä. Tervetuloa!