Neuvokkaat naiset -hankkeessa vahvistettiin ikääntyvien pienituloisuutta ja yksinäisyyttä kokevien naisten hyvinvointia sekä osallisuutta. Neuvokkaat naiset® -ryhmätoimintamalli luotiin yhdessä osallistujien kanssa kehittäen ja kokeillen.

 

Hankkeessa on nyt käsillä viimeinen toimintavuosi, jolloin keskeistä on varmistaa Neuvokkaiden naisten toiminnan jatkuminen hankkeen päättymisen jälkeen. Vuodesta 2017 lähtien olemme kouluttaneet uusia Neuvokkaiden naisten ryhmänohjaajia ympäri Suomen, ja tänä vuonna koulutukset jatkuvat viime vuoden tapaan. Tähän mennessä koulutuksia on järjestetty yhteensä 11 ja niihin on osallistunut noin 130 henkeä. Tarkoituksena on, että kouluttamalla uusia ohjaajia syntyisi myös uusia Neuvokkaiden naisten ryhmiä. Koulutus antaa välineitä käynnistää ja ohjata ryhmiä itsenäisesti sekä mahdollisuuden vapaaehtoisille, opiskelijoille ja ammattilaisille verkostoitua. On ollut ilo huomata, että moni jo koulutukseen tullessaan on pohtinut missä ja miten oma ryhmä voisi alkaa.

 

Koulutukset ovat saaneet positiivisen vastaanoton. Kiitosta ovat saaneet erityisesti sisältö, Neuvokkaat naiset -ryhmätoimintamallin selkeys ja käyttöön otettavuus sekä kouluttajien asiantuntijuus ja kyky innostaa. Koulutusten onnistumisesta kertonee myös se, että niiden myötä on alkanut yli kymmenen uutta Neuvokkaiden naisten ryhmää eri puolilla Suomea. Neuvokkuus siis leviää!

 

Kevään koulutuksista ovat varmistuneet seuraavat ja lisää on vielä tulossa:

  • 7.3. klo 12–16 Helsinki, Asumispalvelukeskus Wilhelmiina (Taavetti Laitisen katu 4)
  • 13.3. klo 12–16 Turku, Senioripysäkki (Kauppiaskatu 11 C 27)
  • 28.3. klo 12–16 Jyväskylä, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (Matarankatu 4)

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan!

 

Kesäkuun jälkeen vapaaehtoisten ja uusia ryhmiä käynnistävien tukena Miina Sillanpään Säätiössä on Virpi Annaniemi. Hänet tavoittaa Neuvokkaiden uudesta sähköpostiosoitteesta: neuvokkaatnaiset@miinasillanpaa.fi. Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli ryhmäsi tarvitsee tukea tai etsit paikkaa, jossa käynnistää oma ryhmäsi.

Iloista kevään odotusta toivottavat,
toimiston Neuvokkaat Ella, Saini ja Virpi