IMG_4621 vaalea iso 536Olen Anna Kähkönen ja harjoittelijana Neuvokkaiden naisten -hankkeessa Miina Sillanpään Säätiössä tämän syksyn ajan. Opiskelen teologiaa Helsingin yliopistossa ja tämä harjoittelu on osa maisterivaiheen opintojani. Hain Miina Sillanpään Säätiöön, sillä minua kiinnosti Säätiössä tehtävä innovatiivinen ja tulevaisuuteen katsova työ erityisesti ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

 

Teologian opintojen lisäksi tutkintooni kuuluvat sivuaineopinnot gerontologian ja psykologian oppiaineista. Tämä palvelee osaltaan työharjoittelua, jonka voi suorittaa omia tavoitteita ja kiinnostusta vastaavassa paikassa. Tältä pohjalta tutustun harjoittelussani Säätiön Neuvokkaiden naisten kestävät konstit – hankkeeseen, jossa yhdistyy mielestäni moni tärkeä ja ajankohtainen ilmiö: Neuvokkaiden naisten ryhmien tavoitteena on niiden eläkkeellä olevien naisten osallisuuden ja hyvinvoinnin vahvistaminen, joiden kokemusmaailmoja yhdistää yksinäisyys ja pienituloisuus.

 

Opintojeni puitteissa olen pohtinut paljon merkityksellisen elämän edellytyksiä, mahdollisuuksia ja mitä se yksilöstä riippuen tarkoittaa. Muistan, kun olin tulossa tapaamaan ensimmäistä kertaa Säätiön työntekijöitä ja keskustelemaan mahdollisesta harjoittelusta. Innostukseni oli suuri, sillä olin hieman aiemmin lukenut Säätiön nettisivuilta, miten sen toiminnalla tavoitellaan merkityksellistä elämää yhdessä toimien. Voin vain sanoa, että se kolahti.

 

Nyt saan tutustua opiskelijan näkökulmasta käsin Miina Sillanpään Säätiöön. Työharjoittelu täällä mahdollistaa monia asioita. Projektityöstä oppiminen ja ajatustenvaihto mielenkiintoisen työelämän tahon kanssa ovat vain muutamia niistä. Odotan myös tutustumista Neuvokkaisiin naisiin ja sen myötä pysähtymistä jälleen erään kiehtovan kysymyksen äärelle: Mitä on merkityksellinen elämä?