Syksy on mennyt vauhdilla eteenpäin ja ensimmäinen Neuvokkaiden naisten -hankkeen ryhmä on saatu päätökseen. Kuluneen syksyn aikana kymmenen eläkeläisnaista on kokoontunut viikoittain palvelutalo Kantin Pysäkille hyvinvointiteemojen ääreen.
 
NN voimakartta 350Monelle ryhmämme naisista eläkkeelle siirtyminen on ollut raskasta. Sitä on voinut edeltää työttömyys, leskeksi jääminen tai avioero. Saamattomuus ja vaikeus lähteä kotoa liikkeelle ovat monelle arkipäivää. Elämällä ei aina tunnu olevan erityistä merkitystä tai päämäärää. Kaipuu vertaisuuteen ja toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien pariin on suuri.
 
Ryhmään osallistujia etsittiin kesän ja alkusyksyn ajan aktiivisesti yhdessä yhteistyökumppaneiden sekä diakoniatyön ja muiden etsivän vanhustyön toimijoiden kanssa. Neuvokkaiden naisten postikortit löysivät tiensä kauppojen, terveyskeskusten, palvelu- ja asukastalojen sekä kirjastojen seinille. Pian ryhmäläisiä oli jonoksi asti. Tämä kertoo, että kohdennetulle ja vertaisuuteen perustuvalle ryhmätoiminnalle on suuri tarve.
 

NN syksyisellä kävelyllä sibeliuspuistossa 350Neuvokkaiden naisten ryhmässä korostuvat yhdessä tekeminen ja kokemusten jakaminen. Ryhmässä etsitään omaa elämää kannattelevia tekijöitä ja edullisia vaihtoehtoja arkeen. Esimerkiksi ilmaisia museopäiviä ja muita maksuttomia tapahtumia on kartoitettu yhdessä. Tärkeimmäksi on kuitenkin noussut vertaisuus ja hyväksytyksi tuleminen.
 

Keskiviikosta on tullut tärkeä päivä, koska silloin ryhmäkokoontuminen. Ryhmään voi mennä omana itsenään, ei tarvitse esittää mitään.

 
Ryhmässä on herännyt halu jatkaa tapaamisia. Yhdessä on jo ideoitu mm. retkeä Meiran paahtimolle. Neuvokkaiden naisten ryhmätoiminta jatkuu ensi vuoden puolella Salon ja Kouvolan ryhmien parissa. Toimintaa käynnistetään lisäksi Porissa ja Leppävirralla.
 
Tutustu ja tykkää uusista Facebook-sivuistamme:
 
NN meditaatio 350