Kesälomien aikaan moni kiiruhtaa mökille. Ajatus mökkimaisemasta luonnon äärellä on houkuttelevan rauhoittava. Useilla siellä odottavat kuitenkin myös monet kunnostustyöt, joita on kertynyt lomalla tehtäväksi. Muistammehan kuitenkin nauttia kunnostustöiden lisäksi myös kiireettömästä arjesta ja pelkästä oleilusta. Jokainen meistä tarvitsee hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi pysähtymistä, akkujen lataamista rentoutuen sekä itselle mieluisten puuhien tekemistä.

 

Hyvinvointia pohtiessa useimmille meistä tulee mieleen terveyteen, elämänlaatuun sekä materiaankin liittyviä asioita. Asiat voivat liittyä yhteisöön, jossa elämme, sekä yksilöllisiin tekijöihin. Mieti hetki omaa elämääsi ja hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä. Ole itsellesi rehellinen ja uskollinen miettiessäsi kokemuksiasi elämän varrelta. Keskity niihin kokemuksiin, jotka ovat voimauttaneet ja antaneet energiaa. Mitä voisit oppia niistä vahvistaaksesi omaa hyvinvointiasi? Älä jätä omia tarpeitasi viimeiseksi, vaan kuuntele, mitä itse todella haluat.

 

Jollekin esimerkiksi yhdessäolo, sosiaaliset suhteet tai liikkuminen kohentavat hyvinvointia, kun taas toinen voi kaivata esimerkiksi luonnon rauhaa. Omaa mieltä ja hyvinvointia hoitavat ja energisoivat tekijät voivat vaihdella henkilöiden välillä, mutta usein niistä löytyy yhtymäkohtia läheisten ja ystävien kanssa. Pohtikaa mitä molempien hyvinvointia lisääviä asioita voisitte tehdä yhdessä loman aikana? Voisiko se olla yhteinen kävelyretki lähimetsään luonnon ääniä kuuntelemaan, tai kenties muutaman liikunnallisen harjoitteen tekeminen samalla yhdessäolosta nauttien?

 

Helsingissä asuvalle tai lomaa viettävälle Taavetinpuisto ja sen lähiympäristö antavat paljon mahdollisuuksia. Taavetinpuistosta löytyy jokaiselle mahdollisuus oman tasonsa mukaiseen harjoitteluun. Ohjeita löydät esimerkiksi tästä. Lisäksi vuorovaikutteisen musiikki- ja liikuntapeli SenioriSonan avulla voit pelin temmellyksen vastapainona pysähtyä hetkeksi nauttimaan vanhojen kappaleiden kuuntelusta tai pyörähdellä niiden tahtiin kuvitellen olevasi vaikka lavatansseissa. Lopuksi voit rauhassa kävellä joko lahdenpoukaman rantaan kuuntelemaan laineiden liplatusta tai Keskuspuistoon kuuntelemaan metsäisen luonnon ääniä.

 

Jo pelkkä ajatus saa hymyn huulille ja mielen aurinkoiseksi, joten lähdenkin heti toteuttamaan tätä mielikuvamatkaa. Lähde sinäkin!