Sona sukupolvet vaalea 350Taavetinpuiston kesäkauden tapahtumien myötä on ollut hienoa nähdä, kuinka jumppakärpänen on puraissut useaa osallistujaa ja kipinä liikunnalliseen harjoitteluun herännyt sen myötä. Miten on sinun laitasi? Tuleeko sinulla liikuttua säännöllisesti joka viikko? Vai tuntuuko kenties, että loma lähestyy ja liikunnallinen motiivi on kadoksissa? Muista, että liikuntaa ei kannata jättää loman aikanakaan pois viikko-ohjelmasta.

 

Taavetinpuistosta löydät kuvataululta ohjeet laitteiden hyödyntämiseen ja harjoitteluun. Katso myös nopeat vinkit arjen avuksi tästä.

 

Halutessasi voit pyytää maksutonta ohjausta Taavetinpuistossa harjoitteluun elokuun alusta lähtien – erityisesti, jos tarvitset apua ja rohkaisua liikkumiseen ja laitteiden monipuolisempaan käyttöön. Ohjaukseen voi tulla myös kahdestaan ystävän kanssa tai isommallakin porukalla. Ohjauksen lisäksi on mahdollisuus saada maksutta myös henkilökohtainen liikkumisresepti tukemaan säännöllistä harjoittelua. Ohjauksen jälkeen sopikaa ystävien ja tuttavien kanssa liikuntatreffejä Taavetinpuistoon ja harjoitelkaa yhdessä toisianne innostaen ja kannustaen.

 

Unelmien liikuntapaiva 2016 350 tasapainoHarjoittelun moninaisuutta voitte lisätä keksimällä myös joitain terveysaiheisia visailukysymyksiä kukin vuorollaan. Esimerkiksi Citykävelyssä-tapahtumassa osallistujat mittelöivät kävelyn ja Taavetinpuistossa harjoittelun lisäksi leikkimielisessä visailussa kävelyreittien varrella. Kysymyksiä oli muun muassa sokerin määrästä. Olisitko sinä tiennyt, missä on eniten sokeria; limonadissa, jäätelössä vai ketsupissa? Usealle tuli yllätyksenä, että oikea vastaus on ketsuppi!

 

Hyviä liikuntatekoja voi tehdä myös arjen toimien lomassa kotonakin, esimerkkeinä:

  • Nouse seisomaan varpaillesi kymmenen kertaa ennen kuin istut sohvalle.
  • Venyttele samalla kun katsot tv:tä.
  • Tee kymmenen kyykkyä samalla kun odotat veden kiehumista kokatessasi.

 

Muista – pienikin liikunnan lisäys on lisäys! Liikkumisen riemua kesään!

 

Taavetinpuisto verkko 350