Sisäministeriö suosittelee liputusta 1.10.2017 Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Miina Sillanpään Seura ja lähes neljäkymmentä tukija- ja vaikuttajatahoa yhteiskunnan eri sektoreilta jatkavat aktiivista työtä Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivän vakiinnuttamiseksi.

 

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää haetaan pysyväksi

Lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2016 liputettiin ensi kerran Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Liputuspäivä liittyi Miina Sillanpää 150-juhlavuoteen ja myönnettiin tuolloin kertaluonteisena.

 

Miina Sillanpää saa kulttuurirahaston palkinnon J.K. Paasikiveltä.

Miina Sillanpään ansiot yhteiskunnallisena vaikuttajana, sosiaalipoliitikkona ja naisasianaisena ovat auttaneet lukuisia yhteisöjä, järjestöjä ja yksittäisten ihmisten elämää. Yhtä tärkeä yleisen ja pysyvän liputuksen aihe on kansalaisvaikuttaminen. Kansalaisyhteiskunta ja kansalaisvaikuttaminen ovat tärkeitä yhteiskuntien kehitykselle. Ne varmistavat sen, että ihmisten keskinäinen sekä ihmisten ja päättäjien vuoropuhelut ovat jatkuvia. Kansalaisyhteiskunta varmistaa osallisuutta ja luo yhteiskuntaan kiinteyttä. Kansalaistoimintaan liittyvä vastavuoroisuus pitää nykyisinkin yhteiskunnan eriarvoistuessa yllä ihmisten välistä luottamusta.

 

Miina Sillanpään elämäntyö ja hänen keskeiset, kestävät saavutuksensa osoittavat, että juuri Miina Sillanpää soveltuu kansalaisvaikuttamisen symboliksi. Nostetaan liput salkoon 1.10.2017! Liputuksen näkyminen katukuvassa edistää liputuspäivän vakiinnuttamista. Viethän viestiä eteenpäin ja tuet liputusta sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnusta #liputan 1.10. ja julkaisemalla sekä tukiviestejä että liputuskuvia. Nyt on meidän kaikkien kansalaisten aika olla aktiivisia, jotta kansalaisvaikuttamiselle saadaan oma liputuspäivä!

 

Lue Sisäministeriön tiedote vuoden 2017 juhlaliputuksesta. Lisätietoa Miina Sillanpäästä ja liputuspäivästä löytyy Miina Sillanpään Seuran verkkosivuilta.

 

Miina Sillanpään lyhytdokumentti ”Tahtoa, uskoa, uskallusta kertoo Miinasta ja hänen elämäntyöstään, kesto noin 8 minuuttia.

 

Lyhytdokumentti on saatavilla myös englanniksi tekstitettynä.