Tunne voimavarasi -hankkeen toiminta laajenee. Syksyllä alkaa yksilö- ja vertaisryhmätoiminta ikääntyneille omaishoitajanaisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

 

Maksuttomissa, kasvokkain tai videon/puhelimen välityksellä toteutettavissa yksilökeskusteluissa (1–3 kpl) kartoitetaan omaa elämäntilannetta ja historiaa, sekä motivaatiota syventää itsetuntemusta vertaisryhmässä. Keskustelut käydään luottamuksellisesti kahden kesken ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijan kanssa.

 

Vertaistuelliset pienryhmät ikääntyville omaishoitajanaisille alkavat myös syksyllä. Ryhmään pääsyä edeltää kahdenkeskiset yksilökeskustelut (ks. yllä) ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijan kanssa. Ryhmä kokoontuu 4–5 kertaa kasvokkain tai videon välityksellä verkossa, riippuen osanottajien maantieteellisestä sijainnista. Ryhmäkertojen teemoina ovat mm. ikääntyminen ja naiseus väkivallan käyttämiseen alistavien riskitekijöiden tunnistaminen ja tunnustaminen sekä oman tunnesäätelyn keinot.

 

Yksilökeskusteluja ja vertaisryhmiä toteutetaan myös verkkomuotoisina, joten niihin voivat ottaa osaa kaikkialla Suomessa asuvat ikääntyneet omaishoitajanaiset. Voit hakea mukaan yksilö- ja ryhmätoimintaan ottamalla meihin yhteyttä auttavan puhelimen tai chatin kautta:

  • Auttava puhelin numerossa 044 2711 188 on auki maanantaisin ja torstaisin klo 12-14.
  • Tunne voimavarasi -sivuston chat-keskustelu on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-11.

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Tunne voimavarasi on STEA:n tukema kehittämishanke vuosille 2020-2022. Kyseessä on Miina Sillanpään Säätiön, Maria Akatemian, Kuntoutussäätiön ja Omaishoitajaliiton yhteishanke, jota koordinoi Miina Sillanpään Säätiö.