Tunne voimavarasi -hankkeessa on kehitetty vertaisryhmämalli ikääntyville omaishoitajanaisille, joita huolestuttavat omat tunteet, käytös ja voimavarojen väheneminen. Ryhmämallista on julkaistu sähköinen ohjaajan opas tarvittavine materiaaleineen.

 

Ryhmämalli on viiden tapaamiskerran kokonaisuus, jossa jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa. Keskiössä on omien tarpeiden ja tunteiden tunnistaminen, tunnesäätely, rajojen asettaminen sekä voimavarat. Ryhmämallia voi hyödyntää joko sellaisenaan, soveltaen eri kohderyhmille tai poimimalla yksittäisiä teemoja ja harjoituksia osaksi muuta ryhmätoimintaa.

 

Kaipaatko tukea ja vinkkejä ryhmämallin hyödyntämiseen?

Tunne voimavarasi -hanke tarjoaa kevään 2023 ajan kuukausittain mentorointitapaamisia kaikille Tunne voimavarasi -ryhmänohjaajakoulutuksen käyneille ja/tai ryhmämallin käyttöönottoa suunnitteleville. Tapaamiset (2h/kerta)ovat maksuttomia ja toteutuvat verkossa Teams -yhteydellä.

  • Ensimmäinen mentorointitapaaminen järjestetään Teams -yhteydellä tiistaina 17.1.2022 klo 14–16. Ilmoittaudu mukaan: henriikka.laurola@maria-akatemia.fi tai puh. 040 554 4619

 

Tutustu myös muihin Tunne voimavarasi -hankkeessa kehitettyihin ja julkaistuihin materiaaleihin omaishoitajien ja heidän parissaan työskentelevien ammattilaisten tueksi.

 

Tunne voimavarasi -hanke on Miina Sillanpään Säätiön, Maria Akatemian, Kuntoutussäätiön ja Omaishoitajaliiton ennaltaehkäisevän väkivaltatyön yhteishanke (2020–2022), jota koordinoi Miina Sillanpään Säätiö. Hanketta tukee sosiaali- ja terveysministeriö.