Tunne voimavarasi- vertaisryhmät on nyt pidetty tämän vuoden osalta! Lämmin kiitos osallistuneille sekä omaishoidon paikallisyhdistyksille, joiden kanssa teimme yhteistyötä. On ollut antoisa vuosi. Vertaisryhmiä pidettiin vuoden aikana yhteensä 6 kpl sekä verkossa, että kasvokkain. Vaikka verkossa toteutetut ryhmät toimivat hyvin, olemme iloisia, että pääsimme tänä vuonna pitämään myös lähiryhmiä.

 

Tunne voimavarasi -vertaisryhmät ovat tarkoitettu omaishoitajille, jotka ovat huolissaan omasta käyttäytymisestään ja jaksamisestaan. Ryhmätoimintamalli pohjautuu Maria Akatemiassa tehtävään ehkäisevään väkivaltatyöhön. Omaishoitajan uupuminen on riskitekijä kaltoinkohtelulle. Tapaamisten aiheina on omien tunteiden ja tarpeiden tunnistaminen ja niiden terve ilmaiseminen, tunnesäätely ja voimavarat. Tavoitteina on, että omaishoitajien hyvinvointi ja jaksaminen parantuu itsetuntemuksen lisääntymisen myötä.

 

Ohessa Tunne voimavarasi -vertaisryhmiin osallistuneitten naisten palautteita:

”Sain erinomaiset eväät ja työkalut matkalleni uupumuksesta ja aggressiosta kohti itsemyötätuntoa, tunteiden hallintaa ja omista voimavaroistani huolehtimista. Tunnen suurta kiitollisuutta tuesta, jota olen tältä kurssilta saanut.”

”Huomasin kuinka paljon meillä oli yhteistä ja se helpotti oloani.”

”Intensiivisyys ja syvälle ongelmien ytimiin ulottuvat keskustelut ja kannanotot avasivat silmiäni myös omien ongelmieni ja toimintamallieni arviointiin. Itsearviointi oli hyvin kiinnostavaa ja terveellistä. Jäsenet ryhmässä olivat ihanan avoimia, luottamuksellisuus ja turvallisuus rohkaisivat avaamaan omiakin ajatuksia.”

 

Ensi vuosi on Tunne voimavarasi -hankkeen viimeinen vuosi. Jatkamme ryhmätoimintamallin kehittämistä ja sen käyttöönoton levittämistä valtakunnallisesti. Osallistumme myös erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä järjestämme maaliskuussa seminaarin, jossa aiheina ovat tunteet ja kohtaamisen merkitys. Seuraava valtakunnallinen Tunne voimavarasi -vertaisryhmä pidetään verkossa Teams-sovelluksella 17.1-14.2.22 klo 13-15. Osallistumiseen tarvitaan tietokone web-kameralla, kannettava tietokone tai tabletti. Tarvittaessa hankkeesta saa tabletin lainaksi. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ryhmään tästä.

 

Tunne voimavarasi (2020–2022) on Miina Sillanpään Säätiön, Maria Akatemian, Kuntoutussäätiön ja Omaishoitajaliiton yhteishanke, jota koordinoi Miina Sillanpään Säätiö. Hankkeella edistetään ikääntyvien omaishoitajanaisten hyvinvointia ja jaksamista sekä ehkäistään omaishoitosuhteissa tapahtuvaa kaltoinkohtelua.