Miina Sillanpään Säätiö on toteuttanut kehitysvammaisten aikuisten henkilöiden terveyden sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen tähtäävää Keko-kuntoutusta jo vuodesta 2001 lähtien. Keko-kuntoutus on tarkoitettu työikäisille kehitysvammaisille henkilöille sekä heidän omille ohjaajilleen. Kuntoutus on saanut positiivista palautetta ja kannustanut kehitysvammaisia henkilöitä terveyttä edistäviin elämäntapamuutoksiin. Lisäksi kehitysvammaisten omien ohjaajien osaaminen on vahvistunut.

 

”Kuntoutusjakso on ollut kokonaisuudessaan hyvin järjestetty. Riittävän selkeä niin asiakkaille kuin ohjaajillekin. Toiminta on ollut mukavan monipuolista & aihealueet erinomaisia. Mukavaa, että asiakkaat on huomioitu myös yksilöllisesti.” -Ohjaaja

 

Keko-kuntoutuksessa ohjataan kehitysvammaisia osallistujia oppimaan fyysisen aktiivisuuden, ravitsemuksen ja itsestä huolehtimisen vaikutuksista terveyteen sekä toimintakykyyn. Tarkoituksena on, että osallistujat hyödyntävät kuntoutuksessa opittua omassa arjessaan. Ohjaajat ja läheiset valmentavat ja tukevat kuntoutujia muutoksessa.

 

”Liikunta auttaa pysymään terveenä. Frisbeegolfia oli kiva kokeilla”. -Osallistuja

”Unellakin on merkitystä terveyden kannalta.” -Osallistuja

”Kasviksia pitää syödä montaa eri väriä. Joissakin ruoka-aineissa tai juomissa voi olla todella paljon sokeria, mitä ei nää.” -Osallistuja

 

Vuosittain kuntoutusta järjestetään viidelle ryhmälle. Kuntoutus toteutetaan vuorovaikutteisesti ja käytännönläheisesti keskustellen, kokeillen ja harjoitellen. Kuntoutuksen toteutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä ja kuntoutus koostuu sekä Helsingissä Wilhelmiinassa toteutettavasta aloitusjaksosta, omalla paikkakunnalla jatkuvasta omaseurantajaksosta sekä syksyllä omalla paikkakunnalla pidettävästä seurantajaksosta.

 

Tutustu hakuohjeisiin, kuntoutusjakson aikatauluihin ja hae pikaisesti mukaan. Jaksot alkavat maalis-toukokuussa. Hakulomakkeen löydät sekä Keko-hankkeen nettisivun sivupalkista että TÄSTÄ.

 

Yhdessä tekeminen on kivaa ja tuloksia syntyy toisiaan tukien! Eräs kuntoutuja totesi jakson päätteeksi:

”Kaikki mitä on tehty, on tehty hymyssä suin”.