Liikunta ylläpitää toimintakykyä. Erityisesti iäkkäille liikunnan harjoittaminen on tärkeää ja ulkoilun lisäksi on hyvä huomioida myös lihaskunnosta huolehtiminen. Nyt poikkeusaikana ulkoilu voi olla rajoitetumpaa ja järjestetyt liikuntatuokiot tauolla, joten ota käyttöösi Miina Sillanpään Säätiön hankkeista kerätyt vinkit omatoimiseen harjoitteluun.

 

Lihasvoima heikkenee nopeasti, joten kotikuntoilussa kannattaa hyödyntää maksuttomassa ja helppokäyttöisessä Muistipuisto.fi -palvelussa julkaistuja jumppavideoita, joita ovat tuottaneet eri yhteistyökumppanimme. Vaihtoehtoja löytyy sekä istuen ja seisten tehtäviin harjoittelutuokioihin sisällä tai ulkona. Monipuolisesta valikoimasta löytyy varmasti sopiva treeni jokaiselle liikkujille; tee toisena päivänä rauhallisempaa venyttelyä, seuraavana kunnon hikitreeni. Tässä muutama vinkki:

 

Moni suomalainen on ottanut päivittäiseen ohjelmaansa ulkoilun lähimetsässä. Vaihtelevassa maastossa kävely tekee hyvää tasapainolle ja on samalla sopivaa aivojumppaa askeleita sopiviin kohtiin kohdistaessa. Hyvät tasapainotaidot suojaavat kaatumisilta ja lisäävät liikkumisvarmuutta sekä turvallisuutta. Askel ojan yli -harjoituksen voi tehdä myös sisätiloissa.

 

Moni pääsee säiden lämmettyä pian myös mökille kevättöihin ja puuhailemaan. Töiden lomassa on hyvä muistaa pitää taukoja ja vetreyttää lihaksia. Katso Kainuun Löydetyt miehet -hankkeen kehittäjän Harrin tehokas Rautakankijumppa. Samoja liikkeitä voi tehdä myös sisällä keppijumpan muodossa.

 

Liikunnan iloa ja toimintakykyistä arkea kaikille – nähdään Muistipuistossa!

www.muistipuisto.fi