Miina 150v Suvi Nurmi 350
Kuvataiteilija Suvi Nurmi esittelemässä ääniteostaan 6.6. vietetyssä Miina Sillanpään 150-vuotisjuhlatilaisuudessa Soihtu-muistomerkillä Helsingin Tokoinrannassa

Helsinkiläisen kuvataiteilija Suvi Nurmen ääniteos ”Kirjeitä Miina Sillanpäälle” on kuunneltavissa kesäkuun ajan Tokoinrannassa Helsingissä Miina Sillanpään Soihtu-muistomerkin yhteydessä. Ääniteos on osa Koneen säätiön tukemaa Art Cache -kaupunkitaidesarjaa. Teos koostuu seitsemästä osasta, jotka ovat löydettävissä muistomerkin lähiympäristöstä. Teospaikat merkitään kylteillä, jotka tunnistaa mustavalkoisesta Miina Sillanpään kasvokuvasta.
 

Kuka tahansa voi kuunnella teoksen osat omaan tahtiin ja haluamassaan järjestyksessä. Kuunteleminen onnistuu skannaamalla teoskyltissä oleva QR-koodi omalla älypuhelimella tai tabletilla, johon tulee olla ladattuna koodin lukemiseen tarkoitettu sovellus.
 

Teoksen osat ovat yhdentoista ääninäyttelijän voimin toteutettuja dramatisointeja teksteistä, jotka taiteilija on koonnut yhdistelemällä palapelityyliin otteita Miina Sillanpään päiväkirjamerkinnöistä, kirjeenvaihdosta, elämäkerroista ja häntä koskevista lehtiartikkeleista.
 

Jokainen osa tuo jonkin uuden näkökulman Miina Sillanpään hahmoon. Tavoitteena on ollut sukeltaa hänen henkilökohtaiseen elämäänsä ja mielenmaisemaansa rakennellen uusia ja yllättäviä yhdistelmiä todellisista tekstikatkelmista.
 

Kuvataiteilija Suvi Nurmi järjestää ohjatun kierroksen teoksen äärelle. Se sopii myös sellaisille, joilla ei omaa älypuhelinta ole. Kierros on perjantaina 17.6. klo 17, kokoontuminen Miina Sillanpään muistomerkin luona. Esittelen tällöin teokseni henkilökohtaisesti ja johdatan kaikkien seitsemän teoskyltin äärelle, missä jokainen ääniteoksen osa vuorollaan kuunnellaan.
 

Linkkejä:
Teoksen tuottajan ja teknisen toteuttajan nettisivu teokseen liittyen
Suvi Nurmen taitelijanettisivut
Suvi Nurmen taitelija-Facebook-nettisivu
 
Lisätietoja:
Suvi Nurmi
p. 050 3801089
nurmisuvi@gmail.com
Miina aaniteos 350