Mistä löydän tietoa asiakirjoista? Miten pysyn hyvässä kunnossa? Miten ennakoin asumisen muutoksia? Miten varaudun taloudellisesti eläkkeelle? Miten edunvalvontavaltuutus laaditaan? Näihin kysymyksiin sekä muihin vanhuuteen liittyviin aiheisiin löydät vinkkejä ja ohjeita vanheneminen.fi -sivustolta.

 

Miina Sillanpään Säätiö on ollut mukana Vanhustyön keskusliiton hankkeessa, jossa on tuotettu tietoa ja työkaluja vanhenemiseen varautumista varten. Tärkein tuotos on www.vanheneminen.fi -palvelu, jonka monipuolinen sisältö auttaa perehtymään aiheeseen sekä kokoaa yhteen hyödyllisiä dokumentteja, mm. edunvalvontaan liittyen. Sivusto antaa lisäksi vinkkejä esim. asumisen huomioimiseen sekä hyvinvoinnin edistämiseen ikääntymisen myötä. Myös maksuton aivoterveyttä edistävä Muistipuisto.fi -palvelumme löytyy sivuston linkeistä.

 

Sivusto www.vanheneminen.fi on tavoittanut jo lähes 70 000 käyttäjää. Palvelusta löytyy mm. maksuton ja hyödyllinen verkkokurssi, jonka avulla käydään teemoittain ikääntymiseen liittyvät aiheet ja asiakirjat läpi omaan tahtiin. Hankkeessa on kehitetty myös ryhmämalli, joka sopii yli 50-vuotiaiden parissa toimivien ammattilaisten ja vapaaehtoisten ryhmänohjaajien käyttöön. Mallin voin ottaa käyttöön myös työyhteisöissä ja esimerkiksi työelämä- ja eläkevalmennuksissa.

 

Tutustu tiedotteeseen Vanheneminen.fi -palvelusta: Vanheneminen.fi – työvälineitä varautumiseen (pdf)

 

Vanheneminen.fi – Varaudu vanhuuteen.