Kela päätti lakkauttaa kaikki läsnäkuntoutuspalvelut 18.3.2020. Monilla järjestöillä on jo osaamista etäkuntoutuksesta ja myös Miina Sillanpään Säätiö oli mukana allekirjoittamassa vetoomusta etäkuntoutuksen puolestapuhujana.
Lue vetoomus tästä.

 

Miina Sillanpään Säätiö on omassa tutkimus- ja kehittämistoiminnassaan toteuttanut etäkuntoutusta mm. muistisairaiden henkilöiden ja heidän läheistensä kanssa. Kehitystyön tuotoksina eityisesti ikääntyneille suunatut maksuttomat ja helppokäyttöiset verkkopalvelut ovat nyt kaikkien käytettävissä. Ne tarjoavat tekemistä arkeen, virkistävät sekä pitävät yllä toimintakykyä ja edistävät hyvinvointia.

  • Muistipuisto.fi -palvelusta löydät innostavaa aivoterveyteen liittyvää tekemistä esim. aivotreenejä, jumppavideoita, tietovisoja, ruokareseptejä ja muisteluun tueksi kuvagallerioita menneiltä vuosikymmeniltä.
  • Luontosivusto.fi -palvelu välittää luonnon hyvinvointivaikutuksia sisätiloihinkin eri vuodenaikoihin liittyvien videoiden, kuvien ja tarinoiden kautta. Voit myös kisailla luontoaiheisten tietovisojen parissa.

 

Tulossa on myös säätiön järjestämän kehitysvammaisten henkilöiden Keko-kuntoutuksen ryhmien käyttöön tämän vuoden aikana kehitettävä Kekopuisto. Lisätietoa Miina Sillanpään Säätiöstä sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnastamme:

www.miinasillanpaa.fi 

 

Miina Sillanpään Säätiö – merkityksellisen elämän mahdollistaja.