Kun tekeminen ja liikkuminen on totuttua rajoitetumpaa, on syytä kiinnittää huomio terveelliseen ja monipuoliseen ravintoon. Näin voimme hyvin ja painonhallinta onnistuu.

 

Miina Sillanpään Säätiön toiminnassa ravitsemus on koettu tärkeäksi osaksi kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toimintakykyä. Useissa tutkimus- ja kehittämishankkeissamme ravitsemus kulkee mukana yhtenä ryhmätoiminnan teemoista. Monipuolinen ja ravintorikas ruoka auttaa jaksamaan paremmin sekä edistää myös aivoterveyttä.

Katso tästä vinkkimme!

 

Maksuttomasta Muistipuisto.fi -verkkopalvelusta löydät sekä tietoa että vinkkejä aivoterveellisestä ruoasta. Tiedätkö, että kasvirasvoissakin on eroja, ja mitä niistä kannattaisi käyttää? Tutustu ensin ”Herkkuja aivoille ja muistille”– tietopakettiin, ja löydä sitten resepteistä oma suosikkisi – voisiko se olla maukas Broileripata?

 

Luonnossa liikkuessa voi hyödyntää löytämiään aineksia, sillä Etelä-Suomesta löytyy jo nokkosten nuoria versoja. Voisit kokeilla Kainuun Löydettyjen miesten -ryhmäläisten tavoin tehdä Nokkossämpylöitä ja nokkosteetä? Nokkosessa on paljon rautaa ja C-vitamiinia. Myös ensimmäiset voikukat ovat kerättävissä ja kasvia voi hyödyntää monipuolisesti. Löydetyt miehet -ryhmän osallistujat vinkkaavat myös makkaran paiston sijaan savustamaan nuotiolla lohta.

 

Keko-kuntoutuksessa käydään osallistujien kanssa läpi eri tekijöitä, mistä hyvä ravitsemus muodostuu. Konkreettista tietoa omista ruokailutottumuksistaan saa ravintopäiväkirjaa pitäen. Voi olla yllättävää huomata, kuinka suuri määrä naposteltavaa tulee huomaamatta syötyä viikon aikana. Ehkä herkut voisi vaihtaa terveellisempiin dippivihanneksiin tai marjoihin? Keko-kuntoutuksessa vinkataan myös etsimään kaupan tuotemerkkien valikoimista ne, joista löytyy Sydänmerkki. Monille tuttu lautasmalli kannattaa nyt myös ottaa käyttöön ja varmistaa, että ruokalautasella on aina puolet kasviksia. Muistathan myös kohtuulliset annoskoot.

 

Terveellisillä eväillä jaksat paremmin – ja myös aivosi kiittävät!
www.miinasillanpaa.fi