Ryhmäläisten positiivisia kokemuksia toiminnasta kertoo Virkeyttä ja vireyttä kotikulmilla -paikallishankkeen kehittäjä Tuija Tuormaa.

 

Oli ilo seurata, kuinka elokuussa aloittaneet Virkeät ja Vireät -ryhmän osallistujat hitsautuivat alusta alkaen hyvin yhteen, saivat tukea toisistaan ja osallistuivat jokainen omalla tavallaan niin ryhmäkeskusteluihin kuin liikunnallisiin aktiviteetteihin. Jokainen otti vastuuta ryhmän yhteishengestä ja luotti toisiin. Ryhmäläiset huomioivat toisensa tasapuolisesti, ja eri tapaamiskerroille sai osallistua juuri sillä panoksella, jonka koki sillä kertaa itselleen sopivaksi. Jos ei ollut keskustelutuulella, sai rauhassa olla ja kuunnella muiden kokemuksia elämästä.

”Meillä on hyvä luottamuksen ilmapiiri.”

 

Vaikka moni oli asunut Helsingin Pikku Huopalahdessa vuosikausia, tutustumiset alueen kohtaamispaikkoihin, kuten seniorien liikuntapuistoon eli Taavetinpuistoon, Asumispalvelukeskus Wilhelmiinaan ja sen tarjontaan, Pikku Huopalahden Asukastaloon ja sen palveluihin sekä Munkkivuoren minigolfiin olivat osalle uusia kokemuksia.

”Seutu tulee läheisemmäksi, kun oppii tuntemaan alueen ihmisiä.”

 

Ryhmäläisten mielestä oli motivoivaa yhdistää liikunta ja keskustelu mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Toiminta huomioi onnistuneesti ja monipuolisesti sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia edistäviä teemoja.

”Ostin kuntosalikortin ryhmän ansioista ja käyn siellä.” sekä ”Tämän ryhmän ansioista harjoittelen kyykkyjä.”

 

Parina ryhmäkertana kävimme pelaamassa minigolfia ja liikunnallisia seurapelejä hankkeen yhteistyötahon eli Meilahden yläasteen 7. luokkalaisten kanssa. Kokemukset ylisukupolvisesta yhteistoiminnasta ja tekemisestä olivat positiivisia. Eläkeläiset otettiin vastaan lämpimästi ja nuorten käytöstapoja kehuttiin – näin murrettiin monta ennakkokäsitystä!

”Ihania, huolehtivat meistä hyvin.” sekä ”Antoisaa olla nuorten kanssa!”

 

Ilokseni voin kertoa, että Elokuun Virkeyttä ja vireyttä -ryhmäläiset jatkavat tapaamisia itsenäisesti. Pienetkin asiat ja ohjattu tuki aloitukseen voivat saada aikaan lisää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia!

 ”Sitä ei tiedä, miten tää alitajunnassa voi kehittää kaikkea hyvää.”

 

Uusi ryhmä aloittaa 16.1.2019, tule mukaan toimintaan!

 

Miina Sillanpään Säätiön Virkeyttä ja vireyttä kotikulmilla (2018 –2019) -hankkeen tavoite on vahvistaa Pikku Huopalahdessa asuvien yli 65-vuotiaiden omia voimavaroja ja hyvinvointia ryhmätoiminnan avulla. Lisätietoja verkkosivuiltamme.