Pääskysestä ei päivääkään – kesä meni jo, mutta Kuu kiurusta kesään -hankkeessa kasvu jatkuu.

 

Hanke on edennyt suunnittelu- ja toimintavaiheeseen kesälomien jälkeen. Nautitaan luonnosta -ryhmien, virtuaalisen luonnon sekä tarinatyöpajojen suunnittelut ovat käynnissä. Sosiaalinen media on myös valloitettu. Levi goes Green -seminaarissa verkostoiduttiin ja saatiin tietoa luonnon hyödyntämisestä. Seminaari oli mielenkiintoinen rajoja rikkova yhteisseminaari hyvinvoinnin, matkailun sekä luonto- ja viherympäristön toimijoiden kesken. Saatua tietoa ja ideoita käytetään muun muassa tulevien Nautitaan luonnosta -ryhmien toiminnassa.

 

Syyskuun aikana on tiivis suunnittelujakso. Marraskuussa järjestetään tarinatyöpaja Omaishoitajat ja läheiset -liiton lomaohjaajille Jyväskylässä. Syksyllä työstetään myös ryhmissä käytettävää virtuaalista luontosivustoa yhteistyössä kehittäjäryhmän, tarinatyöpajan osallistujien ja hankkeen kehittäjien kanssa. Omaishoitajat ovat osallistuneet kehittämiseen heti alkuvaiheessa. Helsingissä on aloitettu pienimuotoinen kehittäjäryhmä, joka ideoi luontosivustoa ja tulevaa ryhmätoimintaa.

 

Ensi keväänä alkavien ryhmien suunnitteluun ja toteuttamiseen saadaan syksyn aikana apua sekä omaishoitajien kehittäjäryhmäläisiltä, että omaishoidon ohjaajilta tarinatyöpajoissa. Näin saamme tietoa omaishoitajien tarpeista ja toiveista ryhmätoimintaa varten sekä kokemusta luontoperustaisista toiminnoista ennen varsinaisia ryhmiä. Toimintaamme voi osallistua kehittäjäryhmässä tai Nautitaan luonnosta -ryhmissä, joihin toivomme mukaan sekä omaishoitoperheitä että vapaaehtoisia.

 

Tutustu ja seuraa ajankohtaisia kuulumisiamme hankkeen omilla Facebook-sivuilla Kuu kiurusta kesään. Meidät löydät myös Instagramissa kuukiurustakesaan -nimellä, Twitteristä @Kuukiurusta -nimellä ja käytämme sosiaalisessa mediassa myös tunnusta #kuukiurusta.