Kuu kiurusta kesään -hanke vieraili Jyväskylässä Omaishoitajat ja läheiset -liiton ohjaajapäivillä marraskuun alussa. Hankkeen työntekijät ja liiton lomaohjaajat työskentelivät yhteisessä työpajassa iltapäivän verran. Työpaja toteutettiin yhteiskehittämisen periaatteella, jossa hankkeen esittelemänä tutustuttiin luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja tarinalliseen näkökulmaan ja lomaohjaajilta opittiin paljon heidän toiminnastaan. Työpajassa nousi hyvin esille se, miten isossa roolissa luonto on monen lomaohjaajan omassa arjessa ja lähes jokaisessa päivässä.

 

Luonto on läsnä maaseudulla ja kaupungissa ja luonnossa oleilua käytetään oman hyvinvoinnin tukena monin erilaisin keinoin virkistymisestä rauhoittumiseen.

 

Työpajassa lomaohjaajat kehittivät Wilhelmiinan asukkaille luontoaiheisista kuvista postikortteja. Lomaohjaajat valitsivat luontokuvan, jonka taakse kirjoittivat luontotarinan, -muiston tai haluamansa viestin asukkaille. Lomaohjaajien terveisiä voit kurkata kuvista. Korteista tuli koskettavia ja ne kertoivat kauniisti myös lomaohjaajien omista luontoon liittyvistä ajatuksista ja muistoista, esimerkiksi oman voimapuun merkityksestä hyvinvointiin. Harjoitus on helppo toteuttaa missä tahansa ympäristössä. Kauniista sanoista ja luontokuvista asukkaat saavat hyvää mieltä ja virkistystä.