Miina Sillanpään leivonnaiskilpailun voittaja on selvinnyt. Kurkista Miinan nimikkoleivonnaisen saloihin haastattelun myötä.

 

miina-leivonnainen-paivi-350Miina Sillanpään syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Miina Sillanpään Säätiön Neuvokkaat naiset -hanke julisti kilpailun Miinan nimikkoleivonnaisesta. Voittajaksi selvisi kinuskilla maistajansa hurmaava kakku, suunnittelijana Asumispalvelukeskus Wilhelmiinan keittiössä työskentelevä Päivi Laitinen.

 

 

Ensinnäkin lämpimät kiitokset. Kun kuulin tästä, menin hämilleni. Tämä oli yllätys! Päivi kertaa tunnelmiaan kuultuaan voitostaan.

 

Päivi kertoo, miten hienoa on, kun voi itse luoda kakkuvisioita. Vaikuttaakin siltä, että tämän voittajaleivonnaisen takana on todellista taituruutta ja kykyä taiteilla suussa sulavia leivonnaisia. Kysyimme Päiviltä, miten hän sai idean voittajakakkuun:

 

Loppukesästä kokeilin kinuskia leivonnaisissa ja tuli idea mokkapaloista, joissa on kinuskia päällä. Sitten ajattelin, että miksei se toimisi kakussakin.

 

Rohkeus voi synnyttää jotain aivan uutta ja se myös palkitaan! Mutta myös sillä on väliä, millaisista aineksista kakku on syntynyt. Kysyimme Päiviltä vinkkejä muille leivonnaisiaan kehittäville ja hän suositteleekin luomutuotteita ja kertoo niissä olevan makueroa verrattuna tavallisiin tuotteisiin. Luomutuotteiden käyttö ja tarjonta onkin lisääntynyt jatkuvasti.

 

leivonnainen-kakkulapio-350Neuvokkaat naiset -hankkeen työntekijät onnittelevat hyvillä mielin voittajaa. Leivonnaiskilpailun raati arvosti kakun erinomaisen maun lisäksi sitä, että gluteeniton ja laktoositon kakku sopii monille. Tasa-arvoisuuden ohella ennakkoluuloton kehittäminen kuuluu sekin hyvin Miinan henkeen.

Vielä viimeinen kysymys Päiville: Mitä hän mahtaa toivoa Miinan nimikkoleivonnaisen tulevaisuudelle?

 

Toivon, että asiakkaat tykästyvät siihen. Se on sellainen suolaisen ja makean yhdistelmä. Päivi toteaa ja päättää sanoihin, jotka henkivät Neuvokkaiden naisten sinnikkyyttä ja uuden luomisen intoa:

Erityisesti arvostan sitä, että Miina on ollut vahva nainen ja kehittänyt kaikkea.  Että itsekin pystyy omassa työssään jollain lailla kehittämään.

 

miina-leivonnainen-350Tervetuloa maistamaan Miinan nimikkoleivonnaista! Miina on nyt saanut ikioman nimikkoleivonnaisen ja Wilhelmiinan ravintola ottaa sen valikoimiinsa lauantaina 1.10., jolloin vietetään Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää. Wilhelmiinan ravintola on avoinna kaikille ja kahvilatuotteiden lisäksi siellä on mahdollista nauttia myös maittavaa lounasta ja päivällistä. Lue lisää ravintolan palveluista ja aukioloajoista.