Artikkeli on julkaistu alunperin hankkeen yhteistyökumppanin Socomin uutiskirjeessä 17.8.2022

 

Voimaa ikämiesten arkeen -hankkeen ryhmätoiminta oli hyvinkin aktiivista viime keväänä. Kevään aikana Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella 53 ikämiestä tapasi toisiaan säännöllisesti joka viikko kuudessa eri ryhmässä. Noissa tapaamisissa muun muassa pelattiin mölkkyä, laitettiin ruokaa, kuunneltiin tarinoita Ruotsinsalmen taisteluista ja keskusteltiin niin arkisemmista kuin syvällisemmistäkin aiheista. Jokaiselle kokoontumiskerralle oli yhdessä sovittu aihe, mutta yhtä tärkeää, jollei tärkeämpääkin, oli toisten ryhmäläisten tapaaminen ja kuulumisten vaihtaminen. Tapaamiset olivat erityisen mielenkiintoisia siitä syystä, että mukana olleet miehet tulivat hyvinkin erilaisista elämäntilanteista ja taustoista ja toivat mukanaan omat mielipiteensä, osaamisensa ja tarinansa.

 

Jokainen ryhmä muovautui osallistujiensa näköiseksi. Oli hienoa huomata, kuinka yhdessä ryhmässä yhteinen tekeminen nousi kantavaksi voimaksi, kun taas toisessa haluttiin yhteistä keskustelua yhdessä suunniteltujen aiheiden pohjalta. Myös hanketyöntekijän tietämys monestakin asiasta kasvoi, kun keskustelujen pohjaksi haluttuihin alustuksiin piti hakea tietoa. Virallisesti ryhmät joko päättyivät tai jäivät kesätauolle viimeistään touko-kesäkuun vaihteessa, mutta Kotkassa innokkaimmat ryhmäläiset ovat jatkaneet kokoontumisia Kotkan torilla viikoittain samaan aikaan läpi kesän.

 

Nyt kesän käännyttyä kohti syksyä on aika käynnistää ryhmätoiminta uudelleen ja ryhmiä onkin alkamassa kaikilla hankkeen pilottipaikkakunnilla.

 

Kymenlaaksossa ryhmät kokoontuvat seuraavasti:

  • Haminan avoin Miesten oma ryhmä jatkaa kokoontumisia Summan vanhalla koululla (Summantie 46, Hamina) perjantaisin klo 10–12 2.9.2022 alkaen.
  • Kotkan avoin Miesten oma ryhmä aloittaa kokoontumiset Kotkan pääkirjaston Katariinan kammarissa (Kirkkokatu 24, Kotka) keskiviikkoisin klo 10–12 7.9.2022 alkaen.
  • Haminassa aloittaa myös syksyn aikana uusi suljettu Miesten oma ryhmä, kunhan tila-asiat saadaan sovittua.

 

Etelä-Karjalassa ryhmät kokoontuvat seuraavasti:

  • Imatran avoin Miesten oma ryhmä jatkaa kokoontumisiaan Arjen olohuoneessa (Esterinkatu 10, Imatra) keskiviikkoisin klo 10–12 7.9.2022 alkaen.
  • Luumäen avoin Miesten oma ryhmä aloittaa kokoontumiset Monitoimitalo Toukolassa (Suoanttilantie 2, Luumäki) tiistaisin klo 10–12 13.9.2022 alkaen.
  • Imatralla aloittaa uusi suljettu Miesten oma ryhmä Arjen olohuoneessa (Esterinkatu 10, Imatra) perjantaisin klo 10–12 7.10.2022 alkaen.

 

Me hankkeessa odotamme jo innolla syyskuun alkua, jotta voimme toivottaa kaikki vanhat ja uudet ryhmäläiset mukaan ryhmätoimintaan. Tehdään taas yhdessä toiminnasta osallistujiensa näköistä niin, että kaikki viihtyvät.

 

Aurinkoisin loppukesän terveisin, 
Nina ja Henri

 

Lisätietoja Voimaa ikämiesten arkeen -hankkeesta

Ryhmistä voi tiedustella Henri Uotilalta (p. 044 0255 552, henri.uotila@miinasillanpaa.fi) tai hanketyöntekijä Nina Markkaselta (p. 050 595 4246, nina.markkanen@socom.fi)