Yhteinen sävel -tutkimus- ja kehittämishankkeen loppuraportti on julkaistu nyt Miina Sillanpään Säätiön julkaisusarjassa.
 
Suomalainen väestö ikääntyy nopeasti, minkä oletetaan lisäävän myös muistisairauksien esiintyvyyttä. Tämä haastaa kehittämään uudenlaisia kuntoutusmenetelmiä, joissa hyödynnetään tämän päivän ja huomisen tieto- ja viestintäteknologian mahdollisuuksia.
 
YS jukaisu-uutinen 350Miina Sillanpään Säätiö on jatkanut pitkäjänteistä muistisairaiden kuntoutuksen kehittämistyötä Raha-automaattiyhdistyksen tukemassa Yhteinen sävel -hankkeessa. Vuosina 2012–2015 toteutuneessa hankkeessa järjestettiin pääkaupunkiseudulla 16 kuntoutusryhmää, joihin osallistui yhteensä 75 muistisairauden alkuvaiheessa olevaa henkilöä ja 74 heidän läheistään. Monipuolisen kuntoutusmallin innovatiivisuus perustui siinä hyödynnettävään tieto- ja viestintäteknologiaan sekä muistisairaiden ja läheisten yhteiseen osallistumiseen. Hankekokemukset ovat kannustavia ja rohkaisevat kehitystyössä eteenpäin.
 
Yhteinen sävel-hankkeen loppuraportti on julkaistu sekä painettuna kirjana että ladattavana nettiversiona, jota voi lukea tietokoneella ja tablet-tietokoneella. Käyttöohjeet tiedoston alkusivuilla.
 
Lue sähköinen versio: Yhteinen sävel digitaalinen loppuraportti (pdf)
 
Voit tilata painetun kirjan maksutta osoitteesta raili.kaikkonen@miinasillanpaa.fi

 
ray_tukee_hyvia_tekoja_CMYK 110 koko
 
 

Kommentit:

  1. Olen muistihoitaja ja mielenkiinnolla tutustuisin uuteen kuntoutusmuotoon,

Comments are closed.