Liikunta tukee senioreiden toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä arjessa. Tutkimusten mukaan tasapaino- ja voimaharjoittelu edistävät lihasvoimaa ja kävelynopeutta sekä ehkäisevät kaatumisia. Lisäksi ulkoilu ja liikunta kohentavat hyvinvointia ja elämänlaatua sekä suojaavat muistioireilta.

 

Miina Sillanpään Säätiö suunnitteli ja toteutti yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa senioreille suunnatun monipuolisen kuntoilu- ja kohtaamispaikan, Taavetinpuiston ja Ikiliikkuja-kävelyreitin. Taavetinpuiston tavoitteena on tukea ikäihmisten omatoimisuutta, ehkäistä toimintakyvyn heikkenemistä, lisätä innostusta ulkoiluun ja tarjota mahdollisuuksia virkistävään yhdessäoloon muiden kanssa.

 

Taavetinpuisto, liikunta, virkistys, kunotutus, harjoittelu, motoriikkaOmatoiminen harjoittelu on helppoa Taavetinpuistossa olevien selkeiden kuvallisten ohjeiden avulla. Puiston turvalliset liikuntavälineet soveltuvat myös apuvälineiden turvin liikkuvien harjoitteluun. Lihasvoima-, tasapaino- ja muistiharjoittelun lisäksi puistossa voi nauttia virkistävistä tapahtumista, joita järjestävät mm. Miina Sillanpään Säätiö, Asukaspalvelukeskus Wilhelmiina ja asukasyhdistykset. Puistossa voit viettää yhteistä aikaa myös ystävien, perheen ja lastenlasten kanssa.

 

Puiston yhteydessä on 500 metrin mittainen Ikiliikkuja-kävelyreitti, joka kulkee läheisen korttelin ympäri ja viereisen puiston läpi. Reitti on valaistu ja se on suurimmalta osaltaan varustettu kaiteilla, jotka antavat turvaa liikkujille. Reitin varrelle on aseteltu tasaisin välimatkoin penkkejä, mikä antaa mahdollisuuden levähtämiseen ja muisteluun. Puistossa ei ole talvikunnossapitoa.

 

Taavetinpuisto kesäkuva rajattu 536x357 vaaleaAivoterveyden ja toimintakyvyn edistämiseksi puistosta löytyy myös muistipeli, jonka avulla voi monipuolistaa muistiharjoittelua. Muistia voi harjoittaa myös maailman ensimmäisellä senioreiden vuorovaikutteisella liikunta- ja musiikkipeli SenioriSonalla. Pelissä liikunnan riemu yhdistyy aivoja aktivoivaan toimintaan. Miina Sillapään Säätiö osallistui Lappsetin valmistaman laitteen pelien ja musiikin kehittämiseen.

 


 

Liikkumisen riemua Taavetinpuistosta ja aktiivista lomaa!

Lue vinkit liikkumiseen myös kesän ajaksi sekä Taavetinpuistossa että kotona arjessa.