Historiaa

Miina Sillanpää toimi Helsingin Taloustyöntekijäin Yhdistyksen puheenjohtajana 51 vuotta. Yhdistys päätti vuonna 1964 säätiöidä omaisuutensa ja luovuttaa sen Miina Sillanpään nimeä kantavalle säätiölle. Säätiö juhli 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2015. Tutustu historiikkimme, jonka julkaisimme vuosikymmenittäin koostettuina videoina ja tarinoina. (Käsikirjoitus: Miina Sillanpään Säätiö ja Sami Tossavainen, Toteutus: Markkinoinnin Ratkaisutoimisto Funkkis Oy, Lukija: Anja Pohjola, Copyright: Miina Sillanpään Säätiö)

 


60-luku, kesto 2min 57s

 

70-luku, kesto 2min 11s

 

80-luku, kesto 3min 23s

 

90-luku, kesto 3min 32s

 

2000-luku, kesto 2min 29s

 

2010-luku, kesto 2min 37s

 

Säätiön kasvutarina toimialan kehittäjäksi ja edistykselliseksi palveluntarjoajaksi

Lepopirtti

Miina Sillanpään Säätiön alkuaikojen toimipisteet olivat Helsingissä sijaitseva vanhainkoti sekä Siuntiossa sijaitseva loma- ja virkistyspaikka nimeltä Lepopirtti. Perustamisen jälkeisten vuosikymmenten aikana säätiön toiminta laajeni ja kehittyi ammentaen arvonsa edelleen Miina Sillanpäältä ja jatkaen työtä hänen jalanjäljissään. Vuonna 1976 rakennettiin Siuntion Kylpylä, joka on kehittynyt vuosien varrella monipuoliseksi kuntoutus- ja hyvinvointipalveluja tarjoavaksi keskukseksi hyödyntäen ympärillä olevaa luontoa. Hotelliliiketoiminta on ulkoistettu, mutta liiketoimintayhtiömme vastaa kuntoutuspalveluista.

 

Säätiön palvelutoiminta yhtiöitettiin vuonna 1984, jonka jälkeen liiketoimintayhtiöt ovat hoitaneet kuntoutukseen ja vanhusten asumiseen liittyvän toiminnan säätiön keskittyessä tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Avire Oy panostaa työ- ja toimintakyvyn edistämiseen valtakunnallisesti ja Wilhelmiina Palvelut Oy tarjoaa koteja, kuntoutusta ja palveluja vanhuksille/ikääntyville. Säätiön toimitilat sijaitsevat Helsingin Pikku Huopalahdessa Asumispalvelukeskus Wilhelmiinassa.