SenioriKamu – toveruutta ja toivetapahtumia

SenioriKamu-toiminta tarjoaa tukea ja tekemistä senioreille, jotka kokevat turvattomuuden tai yksinäisyyden kokemuksia. SenioriKamu-hankkeessa valmennetaan vapaaehtoisia ja yhdistetään heitä kamupareiksi ikääntyneiden kanssa. Toiminta tapahtuu Helsingissä Malmin ja Kontulan alueilla sekä Lahdessa.

 

Tule mukaan vapaaehtoiseksi SenioriKamuksi!

Haluatko edistää ikäihmisten hyvinvointia? Kaipaatko merkityksellistä tekemistä? Luistaako juttu myös senioreiden kanssa? Lähde vapaaehtoiseksi SenioriKamuksi!

 

Vapaaehtoisen ja seniorin muodostamat ”kamuparit” tapaavat kerran tai kaksi kuukaudessa kasvokkain tai etäyhteydellä ja tekevät mielekkäitä asioita yhdessä. Yhdessä voidaan käydä esimerkiksi tutustumassa paikalliseen kulttuuritarjontaan tai kävellä rauhallisesti korttelin ympäri.

 

 

Vapaaehtoisena saat

  • kattavan valmennuksen ja hankekoordinaattorin tuen kaikissa kysymyksissä
  • mukavan vapaaehtoisyhteisön tuen ja toiveidesi mukaista toimintaa ja tapahtumia
  • uusia kokemuksia, tekemistä ja tuttavuuksia.

 

Valmennamme kaikki halukkaat vapaaehtoistehtävään ja tuemme heitä siinä. Aiempi kokemus vapaaehtoistoiminnasta ei ole tarpeen. Vapaaehtoisille järjestetään myös lisäkoulutusta heidän toivomistaan teemoista ja vertaistapaamisia muiden vapaaehtoisten kanssa.

 

Muihin kamupareihin pääsee tutustumaan kuukausittain järjestettävissä toivetapahtumissa. Toivetapahtumat muotoutuvat kamuparien toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden perusteella. Vapaaehtoisena voit osallistua tapahtumien suunnitteluun, järjestämiseen ja niissä avustamiseen.

Kurkkaa tulevat koulutukset ja hankekoordinaattorien yhteystiedot sivupalkista.

Ilmoittautumislomake vapaaehtoisille.

 

Vapaaehtoistoiminta osana opintoja

SenioriKamu-hankkeen vapaaehtoistoiminta sopii myös opintojen osaksi. Hankkeessa voi suorittaa harjoittelujakson, ja siinä kerättävä aineisto ja kehittämistyön tulokset tarjoavat aiheita opinnäytetöihin.

Jos olet kiinnostunut liittämään SenioriKamu-toiminnan opintoihisi, otathan yhteyttä hankekoordinaattoreihin.

 

Seniori, tule mukaan toimintaan!

Arasteletko liikkua yksin? Kaipaatko mielekästä tekemistä toisen ihmisen kanssa? Ilmoittaudu mukaan SenioriKamu-toimintaan!

 

SenioriKamu-toiminnassa saat tueksesi vapaaehtoisen, jonka kanssa pääset tekemään teille molemmille mieleisiä asioita. Yhdessä voidaan pistäytyä esimerkiksi kirjastossa tai lähikaupassa tai vaihtaa kuulumisia pihakeinussa. Kamun kanssa on turvallista tutustua oman lähialueen tarjontaan ja kokeilla uusiakin juttuja.

 

Lisäksi pääset toivomaan ja suunnittelemaan toivetapahtumia ja osallistumaan niihin yhdessä kamusi kanssa. Tapahtumissa tutustut myös muihin alueen kamupareihin.

 

Omaisena voit ilmoittaa SenioriKamua kaipaavan läheisesi mukaan toimintaan hänen suostumuksellaan. Olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin henkilökohtaisesti.

 

Ilmoittautumislomake senioreille, hankekoordinaattorien yhteystiedot löytyvät sivupalkista.

 

Yhteistyö

SenioriKamu on Miina Sillanpään Säätiön ja Harjulan Setlementin yhteishanke, jota Miina Sillanpään Säätiö koordinoi. Muita yhteistyökumppaneita ovat Helsingin alueella Malmin ja Mikaelin seurakunnat ja Helsingin kaupungin Seniori-info. Lahdessa yhteistyökumppaneina ovat Lahden vanhusten asuntosäätiö ja Kiinteistö Oy Harjulakodit sekä Lahden seurakuntayhtymä. Hankkeen ohjausryhmässä on mukana yhteistyökumppaneiden lisäksi Kansalaisareena. SenioriKamu hanketta tukee Sosiaali- ja terveysministeriö.

 

 

Lisätietoa hankkeesta ja sen taustoista löydät SenioriKamun hankesivulta.