Kuu kiurusta kesään -hankkeemme on julkaissut luonnon hyvinvointivaikutusten pariin ohjaavat kortit, jotka tarjoavat helppoja luontoharjoituksia. 

Luonnon hyvää tekevät vaikutukset tunnetaan laajalti ja niistä on julkaistu paljon tutkimustietoa. Jo pelkkä luonnossa oleminen ilman aktiivista tekemistä tukee hyvinvointiamme, mutta tunnistamalla luonnon hyvinvointivaikutukset niistä myös hyötyy paremmin.

 

Nautitaan luonnosta -korttipakka on Kuu kiurusta kesään -hankkeen uunituore tuotos, jonka kehittäminen ja käyttötarkoitus pohjautuvat luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Nautitaan luonnosta -kortit sisältävät helppoja harjoituksia ja vinkkejä rauhoittumiseen, virkistymiseen ja voimaantumiseen luonnon avulla. Kortit sisältävät myös luontotietoa sekä kauniita luontokuvia Suomesta. Korttipakan teemojen ja niihin liittyvien harjoitusten avulla voit nauttia luonnosta ohjatusti yksin, läheisen kanssa tai ryhmässä. Harjoituksia voi tehdä sekä ulkona että sisällä. Korttien avulla voi pysähtyä luonnon äärelle, muistella luontokokemuksia ja pohtia omaa luontosuhdettaan sekä oppia uutta. Korttien kuvat ja aiheet Suomen luonnosta ovat kaikille tuttuja ja ne sykähdyttävät – onkin hyvä muistaa, että jo pelkästään luontokuvia katselemalla pääsee osalliseksi luonnon hyvinvointivaikutuksista.

 

Nautitaan luonnosta -korttipakka on toteutettu Miina Sillanpään Säätiön Kuu kiurusta kesään -hankkeessa, jossa edistetään ikääntyneiden omaishoitoperheiden hyvinvointia elvyttävän ja tarinallisuuteen perustuvan luontotoiminnan avulla. Korttien harjoituksia on kehitetty, suunniteltu ja testattu yhdessä omaishoitajien luontoryhmien kanssa.

 

Korttipakka on maksuton, tilaukset osoitteesta: julkaisut@miinasillanpaa.fi

Korttipakkaa voit hyödyntää myös sähköisesti. Sen osiot on viety maksuttomalle Luontosivustolle.